Danes bo programski svet RTV Slovenija razpravljal o kandidatih za direktorja televizije

Danes bo programski svet RTV Slovenija obravnaval predlog generalnega direktorja Andreja Graha Whatmougha, naj poda predhodno soglasje k imenovanju na mesto direktorja nacionalne televizije za oba prijavljena kandidata.  Kandidata sta nekdanji svetovalec za glasbo Patrik Greblo in nekdanji direktor Urada vlade za komuniciranje Uroš Urbanije. Andrej Grah Whatmough  je napovedal, da bo končno odločitev sprejel sam.

V programu dela Greblo navaja, da bo prvi program ostal osrednji. Drugi program bo poleg športnih prenosov izpostavil dokumentarne oddaje in hibridne oddaje z informativnimi in razvedrilnimi vsebinami.

Urbanija v kandidaturi  izpostavlja, da je pomembna evalvacija programa. Urbanija prav tako meni, da se je treba priprav programsko-produkcijskega načrta lotiti s pregledom dosežkov preteklega obdobja.

V ozadju se medtem dogaja brutalen prevzem javne RTV Slovenija. Kolegij predsednice Državnega zbora Urške Klakočar Zupančič je odločil, da bo Državni zbor obravnaval vladni predlog novele Zakona o Radioteleviziji Slovenija po nujnem postoku. Gre za idejo vladajoče politike, da naj bi z novelo omenjenega zakona depolitizirali RTV Slovenija.

Po nujnem postopku bodo torej obravnavali in nedvomno tudi sprejeli, saj ima vladajoča koalicija potrebno večino v DZ, novelo zakona, s pomočjo katere bo vladajoča koalicija odstavila generalnega direktorja RTV Slovenija, direktorja televizije, direktorja radia in celoten programski in nadzorni vrh RTV Slovenija… več tukaj.

Foto: RTV Slovenija

By A.K.

Komentar: