Razlog, zakaj se me je Stojan Pelko, propadli politik štirih strank (LDS, Zaresa, Pozitivne Slovenije in Zavezništva Alenke Bratušek), tako žaljivo lotil na spletnem portalu FokusPokus, ki ga urednik Marko Crnkovič sicer reklamira kot “intelektualno branje”, je sila preprost, je današnji zapis na Požareport začel avtor Bojan Požar.

Požar nadaljuje z razlago, da še “preden je Pelko spet lahko namočil prste v marmelado”, sem razkril zakulisje okoli načrtovanja kontrole in posledično porabe proračunskega denarja, ki naj bi se kmalu pretakal iz ministrstva za kulturo v Idrijo, skozi Center za upravljanje z dediščino živega srebra.

Mreže so se spletle okoli znanih obrazov (vsi so našteti v članku), Stojan Pelko in njegova zdajšnja soproga ter nekdanja generalna direktorica direktorata za kulturno dediščino (na ministrstvu za kulturo) Špela Spanžel pa naj bi pri tem igrala eno od glavnih vlog.

Stojanu Pelku je kri očitno zavrela, potem ko je uvidel, da ministrica za kulturo Julijana Bizjak Mlakar (Desus) pri svojih izjavah na to temo povzela moje pisanje (in, kot kaže, ne namerava sprostiti denarja), poleg tega pa je Pelko na ministrico intimno besen tudi zato, ker je razrešila njegovo ženo. Ki je med drugim članica sveta prej omenjenega centra, prek katerega naj bi se pretakal proračunski denar, navaja Požar.

No, to smo, kot piše Požareport, pravočasno javno razkrili, Stojan Pelko, ki seveda zelo dobro ve, da je pred tovrstnimi razkritji zlorab denarja davkoplačevalcev lepo varen na Delu, Dnevniku in večini drugih medijev, pa je izgubil živce. Pri tem je zanimivo, da Stojan Pelko v svoji kakor kolumni na FokusPokusu ničesar ne demantira, ampak na avtorja razkritja, torej na mojo malenkost, stresa žalitve, je zapisal Bojan Požar.

Toda sesanje državnega denarja je pravi modus operandi… več TUKAJ.

Foto: STA