Proti Stevenu Tylerju iz skupine Aerosmith vložena tožba zaradi spolnega napada

Neka ženska je zaradi spolnega napada proti slavnemu pevcu skupine Aerosmith, Stevenu Tylerju, vložila tožbo. Ženska trdi, da je bila leta 1975, ko je imela 17 let, dvakrat napadena. Tožbo je na vrhovnem sodišču v New Yorku vložila Jeanne Bellino, ki pravi, da je zaradi teh dogodkov utrpela “hudo in trajno čustveno stisko”.

Njen primer sledi ločenemu primeru, ki ga je lani vložila druga ženska, Julia Misley. Tyler je zanikal vse obtožbe v tej tožbi in še ni komentiral trditev Bellino. Bellino je v svojih pravnih dokumentih navedla, da je v času napadov delala kot model na Manhattnu. Po modni reviji je prijatelj uredil srečanje z rock skupino Aerosmith, kjer naj bi se dogodili napadi.

Niso ji pomagali

Glede na dokumente naj bi Tyler Bellino prisilil v telefonsko govorilnico, ko sta z več drugimi ljudmi hodila skozi mesto. Dokumenti navajajo, da jo je Tyler “mečkal in otipaval” ter da se je “borila in se borila, da bi bila svobodna, vendar jo je Tyler zadržal”. Trdi tudi, da so njegovi kolegi iz skupine in člani spremstva “gledali, se smejali in niso posredovali”.

Kasneje v hotelskem baru naj bi Tyler stisnil gospo Bellino ob steno in začel simulirati spolni odnos. Gospa Bellino naj bi se uprla in ga vlekla za lase ter na koncu odšla, potem ko jo je Tyler poklical, naj gre v njegovo sobo, je trdila.

V tožbi je navedeno, da je Bellino “utrpela in bo še naprej trpela hude duševne in telesne bolečine, hude in trajne čustvene stiske, fizične manifestacije čustvene stiske, zadrego, ponižanje, fizične, osebne in psihološke poškodbe”.

Slavna bostonska skupina Aerosmith, ki je leta 2001 sprejeta v Dvorano slavnih rock & rolla, je nedavno preložila svoje poslovilne turneje po Severni Ameriki, ker je 75-letni Tyler utrpel poškodbe glasilk. Nastop v Torontu, ki je bil načrtovan za torek, so preložili na februar 2024. Skupina je istega leta, ko so nastopili na šovu ob polčasu Super Bowla, osvojila grammyja

vir

Foto: Wikimedia/Gage Skidmore

Portal24