Prvomajske parade v Moskvi zaradi “povečane nevarnosti terorizma” ne bo

ByAna Koren

15. aprila, 2023
View of Saint Petersburg. Panorama of Palace Square

Prvomajske parade v Moskvi zaradi “povečane nevarnosti terorizma” ne bo

Zaradi povečane nevarnosti terorizma prvomajske parade v Moskvi ne bo, so sporočili iz največje sindikalne zveze v Rusiji. Ruske oblasti v kontekstu konflikta v Ukrajini na to nevarnost vedno znova opozarjajo.

“V prestolnici ne bo nobenih parad ali shodov. Predvidena je le slavnostna seja,” je povedal Aleksander Čerčukov. Čerčukov je podpredsednik Ruske federacije neodvisnih sindikatov.

“Odločitev so sprejele oblasti. Stopnja teroristične grožnje se je namreč povečala, tudi na območjih, ki so daleč od kraja posebne vojaške operacije,” je dejal. Pri tem pa je uporabil evfemizem Kremlja za njegovo invazijo na Ukrajino.

Sindikati, ki so zvesti ruski vladi, redno organizirajo praznovanje mednarodnega praznika dela

Praznovanje mednarodnega praznika dela, redno organizirajo ruski vladi zvesti sindikati. Ob tem prazniku, ki je po vsej državi dela prost dan, v Moskvi in ​​njenih predmestjih običajno potekajo velike kulturne prireditve in politični shodi.

Od napada, v katerem je bil 2. aprila v Sankt Peterburgu ubit vojaški bloger, so ruske oblasti večkrat opozorile na nevarnost terorizma. Ukrajino, Zahod in rusko opozicijo pa so obtožili, da načrtujejo organizacijo napadov.

Nekaj ​​dni po mednarodnem prazniku dela Rusi z vojaškimi paradami po vsej državi, praznujejo 9. maj, dan zmage nad nacistično Nemčijo. Največja med njimi je na Rdečem trgu v prisotnosti predsednika Vladimirja Putina.

Guverner Krima Sergej Aksjonov, ki ga je imenovala Moskva, je v sredo dejal, da so vsa praznovanja 1. in 9. maja na priključenem ukrajinskem polotoku odpovedana. Aksjonov je pri tem navedel “varnostna vprašanja”.

vir Foto: Freepik

Ne spreglejte…

Kako Rusija sistematično ugrablja in prevzgaja ukrajinske otroke

Rusija sistematično ugrablja in prevzgaja ukrajinske otroke. Nemški časnik Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) navaja, da je po ocenah ukrajinskih oblasti od napada ruske vojske 24. februarja lani izginilo skoraj 20.000 otrok. 

Veliko jih je bilo ugrabljenih iz otroških domov, sirotišnic in šol, deportiranih v taborišča za prevzgojo ali danih v posvojitev v Rusiji. Morali bi postati ruski patrioti, patrioti, ki sovražijo Ukrajino in uporabljajo rusko gospodarstvo. Putin hoče uničiti Ukrajino in izbrisati kulturno identiteto države. Pranje možganov ugrabljenim otrokom je del njegove strategije… več tukaj.