Ptuj: Po nesreči med plavanjem v bazenu umrl otrok

ByA.K.

22. januarja, 2023
Foto: Pexels

Ptuj: Po nesreči med plavanjem v bazenu umrl otrok

Včeraj se je med plavanjem v bazenu na območju Policijske uprave Maribor ponesrečila mladoletna oseba. Otroka so odpeljali v bolnišnico, a je kljub zdravstveni pomoči v bolnišnici umrl, je sporočila Policija. Nesreča naj bi se zgodila v Termah Ptuj.

Policija je bila o dogodku na območju Policijske uprave Maribor, kjer se je v bazenu utapljal otrok obveščena okoli 12.30 ure. Otroka so odpeljali v bolnišnico, a je kljub zdravstveni pomoči v bolnišnici umrl.

Neuradno: Otrok naj bi bil na rojstnodnevni zabavi

Po neuradnih informacijah Ptujinfo naj bi šlo za otroka starega okrog sedem let. Očividka ni znala povedati, ali je šlo za nesrečo ali epileptični napad. 

Da je zgodba še bolj tragična, so neuradno izvedeli, da naj bi bil otrok na rojstnodnevni zabavi.

Policisti intenzivno zbirajo obvestila o okoliščinah dogodka. Na kraju sta bila tudi dežurni preiskovalni sodnik in dežurna državna tožilka, so še navedli na policiji.

Uprava za zaščito in reševanje je pred tem objavila, da se je nekaj pred 12. uro v Termah Ptuj na bazenih med plavanjem ponesrečila mladoletna oseba. Reševalci iz vode na bazenu so poškodovani osebi nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev. Reševalci so jo nato prepeljali v nadaljnjo oskrbo v Splošno bolnišnico Ptuj.

Na tragični dogodek odzvali tudi v Termah Ptuj, del skupine Sava Hotels & Resorts

Njihovo pojasnilo objavljamo v celoti.

“V Vodnem parku Terme Ptuj je danes prišlo do tragičnega dogodka, v katerem je eden izmed otrok obležal nezavesten in je kasneje v bolnišnici umrl.

V Termah Ptuj smo ob dogodku pretreseni in izrekamo sožalje družini.

V času dogodka je bilo v vodnem parku prisotno potrebno osebje.

Na kraju dogodka so prvo pomoč takoj nudili reševalci iz vode, poklicali reševalno vozilo, katerega osebje je pričelo z oživljanjem otroka. Tega so nemudoma prepeljali v bolnišnico, kjer je kasneje umrl.

Predstavniki Term Ptuj sodelujejo v postopku s pristojnimi organi, ki so bili nemudoma informirani o dogodku. Preiskava okoliščin še poteka, vzrok dogodka pa v tem trenutku še ni znan. 

vir vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Nov bizaren Tiktok izziv: Otroci jedo nevarno sladkarijo in se snemajo

V Indoneziji je bilo po tem, ko so sodelovali v trendu TikTok poškodovanih 25 otrok. Otroci so bili posneti med jedjo priljubljenega uličnega prigrizka, znanega kot “Dragon’s Breath”.

Vlada je opozorila na nevarnosti uporabe tekočega dušika v živilih, pripravljenih za uživanje. Prav tako je pozvala k večji pazljivosti. Otroci so namreč utrpeli želodčne opekline in zastrupitve s hrano zaradi uživanja chiki ngebul ali chikibuli. To so bonboni, prevlečeni s tekočim dušikom… več tukaj.