Putin Erdoganu zagotavlja odprtost Rusije za dialog o Ukrajini

Vladimir Putin Foto: Zajem zaslona

Putin Erdoganu zagotavlja odprtost Rusije za dialog o Ukrajini

Ruski predsednik Vladimir Putin je svojemu turškemu kolegu Recepu Tayyipu Erdoganu v četrtek v telefonskem pogovoru povedal o “destruktivni” vlogi, ki jo ima Zahod. Ta po njegovemUkrajino polni z orožjem in ji postavlja tarče, navaja Kremelj.

Voditelja sta “razpravljala” o situaciji okoli Ukrajine. Rusija je poudarila destruktivno vlogo zahodnih držav. Te po njenem Kijevpolnijo z orožjem in vojaško opremo, mu zagotavljajo operativne informacije in mu določajo tarče,” so sporočili iz Kremlja.

V luči Erdoganove pripravljenosti, da posreduje pri politični rešitvi konflikta, je “Putin ponovil, da je Rusija odprta za resen dialog. Če oblasti v Kijevu izpolnijo zahteve, ki so bile večkrat predstavljene, ob ustreznem upoštevanju nove teritorialne realnosti,” je dodal Kremelj.

Po navedbah Kremlja sta Putin in Erdogan razpravljala tudi o dogovorih, doseženih v Istanbulu. Predvsem o izvozu ukrajinskega žita in deblokadi ruskega izvoza hrane in gnojil.

Vir: Tass Foto: Zajem zaslona

Kijev razglašen za najboljše mesto na svetu


Agencija Resonance je danes razglasila Kijev za najboljše mesto na svetu. “Kijev je urbani svetilnik poguma in moči, ki vodi kljubovalno nacijo v boju proti morilskemu agresorju. Tako kot preostala Ukrajina je kraj neusahljivega poguma,” so zapisali na lestvici PR agencije Resonance Consultancy.

“Kijev je danes srce Evrope”

Župan Kijeva Vitalij Kličko je to odločitev pozdravil.

“Strokovnjaki so opazili pomemben razvoj mestne infrastrukture v zadnjih 10 letih – gradnja novih parkov in trgov ter izboljšanje starih, urejanje parkirišč, dvig kakovosti javnega prevoza. Danes je Kijev srce Evropo in se še naprej bori za življenje, za razvoj, za lepoto mesta in udobje njegovih prebivalcev,« je Kličko zapisal na Telegramu… več tukaj.