Putinov propagandist: Nemci so nacistični izmečki

Putinov propagandist Vladimir Solovjov v svoji oddaji na ruski državni televiziji Rusija 1 ni skrival nezadovoljstva nad odločitvijo Nemčije, da Ukrajincem dostavi bojne tanke Leopard 2. Tiskovni predstavnik nemške vlade Steffen Hebestreit je dobavo 14 tankov in izdajo licence za dobavo tistih, ki so del lastnine drugih držav, danes potrdil tudi uradno.

V odzivu na novico o odobritvi dobave tankov, ki takrat še ni bila potrjena, je Vladimir Solovjov nemške voditelje označil za “nacistične izmečke”. “Mislim, da je čas, da pošljemo jasno, odločno sporočilo, da imamo Nemčijo za stran v konfliktu. Pojav nemških tankov v Ukrajini nas bo zagotovo pripeljal do tega, da bomo nemško ozemlje in vojaška oporišča obravnavali kot legitimne tarče,” je dejal.

“Vi evropski farizeji, vi nacistični izmečki”

“Nato se hoče boriti na ta premeten način, pretvarjati se, da se ne bori,” je poudaril v oddaji Večer z Vladimirjem Solovjovom.

Solovjov je novoimenovanega nemškega obrambnega ministra Borisa Pistoriusa označil za “kretena, ki je Nemčijo pripeljal do tega, da je končala kot območje neposrednega uničenja”. Kritiziral je tudi nemškega kanclerja Olafa Scholza.

“Mi smo agresor? Osem let vi, kurbini sinovi, negujete nacistični ukrajinski režim. Osem let ubijate prebivalce Donbasa,” ni skrival jeze propagandist.

“Kaj pa zdaj predstavljate? Vi evropski farizeji, vi nacistični izmečki,” je nadaljeval. Solovjov je pozval Rusijo, naj po Nemčiji izvede napade, da bodo Nemci “vedeli, kakšne nove nacistične voditelje so vzgojili in pripeljali na oblast”.

vir Foto: zajem zaslona Twitter

Ne spreglejte…

Nemčija se je odločila, Ukrajini bo poslala Leoparde, ZDA pa Abramse

Nemčija bo Poljski dovolila poslati tanke Leopard 2 v Ukrajino, sklicujoč se na dobro obveščene vire poroča Bloomberg. Nemški voditelji naj bi jutri dali Poljski dovoljenje za pošiljanje tankov Leopard 2 v Ukrajino… več tukaj.

By A.K.

2 thoughts on “Putinov propagandist: Nemci so nacistični izmečki (video)”

Komentar: