Putinova propagandistka: Britanci nimajo hrane, jedo veverice (video)

Ruska TV voditeljica: Britanci zaradi Ukrajine nimajo hrane, jedo veverice

Ruska televizijska voditeljica in ena bolj znanih Putinovih propagandistk, je v državni oddaji “60 minut” dejala, da so Britanci začeli jesti veverice iz parkov. 

Olga Skabejeva, znana tudi kot “železna lutka Putinove televizije”, je to povezala s pomanjkanjem hrane v tej državi in ​​pošiljanjem pomoči Ukrajini.

“Danes so odkrili, da nekatere restavracije v nekoč Veliki Britaniji strežejo veverice. Ker je v parkih veliko živali, zakaj jih ne bi jedli, ko primanjkuje hrane. Ne omahujejo pa pri svoji odločitvi, da pomagajo Zelenskemu pri dobavi orožja,” je dejala Skabeeva.

Videoposnetek predstave je bil objavljen na Twitterju. Prevedel ga je Anton Geraščenko, svetovalec ukrajinskega ministra za notranje zadeve. “Jedli bodo veverice, a še vedno bodo dostavljali tanke. In ne pričakujte protestov,” je posnetek zaključila Skabejeva.

Voditeljica je sicer znana po svojih trditvah, ki zahodnemu svetu zvenijo povsem bizarno. Tako kot drugi Putinovi propagandisti, pogosto rožlja z jedrskim orožjem. V spominu je ostala predvsem njena izjava, da bi morala Rusija na London odvreči jedrsko bombo. In sicer v času, ko so bili “vsi vodilni ljudje na pogrebu” kraljice Elizabete II.

vir Foto: zajem zaslona

Ne spreglejte…

New York Times: Upor Putinove elitne brigade po porazu v epski tankovski bitki

Rusija je v tritedenski bitki v mestu Vuhledar na jugu Ukrajine izgubila najmanj 130 tankov in oklepnih transporterjev, so sporočili ukrajinski uradniki. Pravijo, da je epska bitka na ravnicah blizu Vuhledarja privedla do največje tankovske bitke v vojni doslej in do hudega nazadovanja Rusov… več tukaj.