Rafael Nadal ne ve ali bo lahko nastopil na OP Francije

ByMiha Kovač

12. maja, 2024 ,
Rafael Nadal [Foto: Zajem zaslona]

Rafael Nadal ne ve ali bo lahko nastopil na OP Francije

Rafael Nadal, legendarni španski teniški igralec, po izpadu v drugem krogu Odprtega prvenstva (OP) Italije ni prepričan, ali bo lahko nastopil na prihajajočem OP Francije, ki bo morda njegov zadnji Grand Slam nastop. Nadal, ki je v soboto izgubil proti Hubertu Hurkaczu, trenutno ni prepričan o svoji prihodnosti na največjih turnirjih.

“Odločitev o nastopu na OP Francije mi še ni jasna,” je povedal Nadal po poročanju ATP Toura. “Če pa bi moral izraziti svoje občutke in če bi se moral odločiti zdaj, bi rekel, da bom poskusil nastopiti na Roland Garrosu in dati vse od sebe.”

37-letni Nadal, ki se je vrnil na igrišče po operaciji kolka, je v Rimu doživel težek poraz s 6-1, 6-3 proti svetovno devetemu igralcu, Hurkaczu. To je bil verjetno njegov zadnji nastop na turnirju, kjer je prej zmagal rekordnih desetkrat. Nadal se še vedno sooča s poškodbami, ki so mu preprečile polno vrnitev v pretekli sezoni.

Zadnje leto?

Maja lani je Nadal dejal, da bo leto 2024 verjetno njegovo zadnje leto na teniški turneji, kar pomeni, da bi lahko bilo prihajajoče Odprto prvenstvo Francije njegova zadnja priložnost za zmago na turnirju, ki je zaznamoval njegovo kariero. Na Roland Garrosu je Nadal osvojil rekordnih 14 naslovov, zadnjega leta 2022, vendar je bil lani prisiljen odstopiti pred začetkom turnirja zaradi poškodbe, kar je bil njegov prvi izostanek od leta 2005.

Nadal je novinarjem v soboto povedal, da obstajata dve možni poti za letošnje OP Francije. “Ena možnost je, da priznam, da nisem pripravljen in da ne igram dobro. V tem primeru se bomo morda odločili, da ne nastopimo na Roland Garrosu. Druga možnost pa je, da sprejmem svoje trenutno stanje in delam na izboljšavah, da bi čez dva tedna lahko nastopil drugače,” je pojasnil.

“Fizično imam še nekaj težav, vendar verjetno še ne toliko, da bi že zdaj rekel, da ne bom nastopil na najpomembnejšem dogodku moje teniške kariere. Poglejmo, kako se bom počutil jutri, pojutrišnjem in čez teden dni. Če se bom počutil pripravljenega, bom poskušal biti tam in se boriti,” je zaključil Nadal.

[Vir: CNN]; Portal24; Foto: Zajem zaslona