Rak brazilskemu nogometnemu velikanu napredoval

ByA.K.

26. decembra, 2022 ,

Rak brazilskemu nogometnemu velikanu napredoval

Pelejev rak je napredoval, so sporočili iz bolnišnice v Sao Paulu, kjer se zdravi 82-letna brazilska legenda. Pele je z Brazilijo osvojil svetovno prvenstvo v letih 1958, 1962 in 1970. Trikratni zmagovalec svetovnega pokala je v bolnišnici že tri tedne.

Njegova hči je na Instagramu zapisala, da bo božič preživel v objektu.

Izjava, ki jo je izdala bolnišnica Israelita Albert Einstein, pravi, da Pele zaradi “napredovanja raka” “zahteva večjo skrb, povezano z ledvično in srčno disfunkcijo”.

Peleju so septembra 2021 odstranili tumor na debelem črevesu in od takrat se redno zdravi.

“Naš božič doma je bil prekinjen. Z zdravniki smo se odločili, da bi bilo iz različnih razlogov bolje, da ostanemo tukaj z vso skrbjo, ki nam jo namenja nova družina pri Einsteinu,” je zapisala Pelejeva hči Kely Nascimento.

Takoj po tem, ko so ga sprejeli, je bolnišnica v izjavi dejala, da se je Pele “dobro odzval na zdravljenje okužbe dihal” in je na “ponovni oceni kemoterapije”.

Pele je s 77 goli na 92 ​​tekmah najboljši brazilski strelec vseh časov. Svoji državi je pomagal osvojiti svetovno prvenstvo v letih 1958, 1962 in 1970.

Nogometaši Brazilije so se po zmagi v osmini finala nad Južno Korejo na svetovnem prvenstvu 2022 poklonili Peleju. Dvignili so transparent z njegovim imenom in sliko.

Spomnimo…

Legendarni Pele je premeščen na paliativno oskrbo

Legendarni brazilski nogometaš Pele (82) je bil premeščen na paliativno oskrbo, kjer mu blažijo bolečine in olajšajo dihanje, poroča brazilski časnik Folha de Sao Paulo. Zdravniki so se odločili za prekinitev kemoterapije, saj se Pelejevo telo nanjo ne odziva več.

Paliativna oskrba se uporablja za bolnike z neozdravljivimi boleznimi, ki bistveno skrajšajo pričakovano življenjsko dobo. Cilj paliativne oskrbe je lajšanje bolečin in neprijetnih simptomov bolezni do naravne smrti bolnika. Najpogosteje se uporablja pri bolnikih z rakom… več tukaj.

Foto: Getty Images