Razkošje dimljenega lososa in bučke
Razkošje dimljenega lososa in bučke. Privoščite si pridih razkošja s temi lahkimi, kremastimi testeninami iz dimljenega lososa s crème fraîche. Naribana bučka, popražena s česnom in čilijem pa jedi da noto svežine.
Vsaka porcija vsebuje 595 kcal, 27 g beljakovin, 75 g ogljikovih hidratov (od tega 4 g sladkorjev), 19,5 g maščob (od tega 7 g nasičenih maščob), 7 g vlaknin in 2,1 g soli.
Za pripravo jedi boste potrebovali okoli 20 minut. Iz navedenih količin sestavin boste dobili dva obroka.
Sestavine:
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 stroka česna, na drobno narezana
- ¼ žličke čili kosmičev
- 2 bučki, grobo naribani
- 200g špagetov
- 2 žlici crème fraîche
- ½ limone , drobno naribana lupinica in sok
- 100 g dimljenega lososa, sesekljanega
- 40g listov rukole
- sol in sveže mlet črni poper
Postopek priprave:
V veliki ponvi na srednje močnem ognju segrejte olivno olje. Ko se segreje, dodajte narezan česen. Pustite dokler ne postane zlatorjave barve. Dodajte čili kosmiče in naribane bučke ter na zmernem ognju med pogostim mešanjem kuhajte toliko časa, da bučka odpusti večino vlage in se zmehča.
Medtem po navodilih proizvajalca skuhajte špagete, dokler niso al dente.
Špagete s kuhinjskimi prijemalkami prestavite v ponev z bučko. Dodajte približno 100 ml vode v kateri ste kuhali testenine in premešajte. Zmešajte kremo, limonino lupinico in sok, dokler se vse ne poveže. Na koncu primešajte še dimljen losos in rukolo. Okusite in po potrebi začinite s soljo in poprom. Razdelite v dve skledi in postrezite.
Dober tek!
Foto: iStock