Razkrit je vzrok smrti supermodela Tatjane Patitz

ByA.K.

12. januarja, 2023

Razkrit je vzrok smrti Tatjane Patitz, enega največjih supermodelov zgodovine

Tatiana Patitz je umrla po boju z rakom dojke, je za People potrdila njena agentka Corinne Nicolas. Tatjana je umrla v 57. letu starosti.

“Za seboj je pustila sina, sestro in starše. Vsi smo uničeni. Bila je sočutna, prijazna in velikodušna ter vneta zagovornica pravic živali. Eden glavnih ciljev, ki jih je podpirala, je bila ohranitev divjih konj,” je dejala agentka.

Tatiana je bila del kultne peterice

Bila je ena od petih “izvirnih supermodelov”. Ob Naomi Campbell, Cindy Crawford, Christy Turlington in Lindi Evangelista je zaznamovala modno sceno devetdesetih, a tudi celotno zgodovino mode.

V Hamburgu rojena lepotica je bila najbolj znana po svojem delu z Vogueom, pa tudi po vlogi v videospotu Georga Michaela Freedom iz leta 1990, v katerem je nastopila s preostalo peterico slavnih supermodelov.

“Tatiana je bila vedno evropski simbol šika, kot kombinacija Romy Schneider in Monice Vitti. Bila je veliko manj opazna od svojih vrstnic – bolj skrivnostna, bolj odrasla, bolj izmuzljiva – in to je imelo svojo privlačnost,” se spominja Anna Wintour, direktorica vsebine pri Condé Nast in globalna uredniška direktorica Voguea.

Foto: Zajem zaslona

Ne spreglejte…

V 82. letu je umrl zadnji grški kralj Konstantin II

V 82. letu je umrl nekdanji grški kralj Konstantin II., katerega devetletna vladavina je sovpadla z enim najbolj turbulentnih obdobij v politični zgodovini države, je sporočila državna televizija ERT... več tukaj.