Razkrito, koliko je zaslužil Downey Jr. z vlogo Iron Man

ByAna Koren

14. marca, 2023 ,

Razkrito, koliko je zaslužil Downey Jr. z vlogo Iron Man

Robert Downey Jr. je na sceni že od 80-it let prejšnjega stoletja. En najbolje plačanih igralcev pa je postal šele po prvem filmu Iron Man. Prav vloga tistega Marvelovega superjunaka mu je prinesla noro svetovno popularnost in s tem velik zaslužek.

Ko seštejetmo vse honorarje in druge prihodke, ki jih je prejel z igranjem Iron Mana, pridemo do vrtoglave številke kar 435 milijonov dolarjev. Dolgo se je boril z odvisnostjo od mamil in alkohola ter zaradi vsega skupaj končal v zaporu za 180 dni. Nekoč težavni igralec je, z vlogo v Iron Manu, leta 2008 doživel preporod.

Čeprav mu je prvo nadaljevanje prineslo le 2,5 milijona dolarjev zaslužka, je v naslednjih letih Downey Jr. z igranjem Tonyja Starka zaslužil veliko denarja. Poleg utelešenja vsem priljubljenega superjunaka je RDJ dobil tudi vloge v drugih hollywoodskih uspešnicah, kot je Sherlock Holmes.

Realni zaslužki od leta 2013

Popolnoma se je posvetil snemanju Marvelovih franšiz. Tako je za prvi del Maščevalcev prejel 50 milijonov dolarjev in še en odstotek od 1,5 milijarde dolarjev, kolikor jih je film zaslužil v kinu. S tem je leta 2013 postal najbolje plačani igralec. A to je bil šele začetek. V naslednjih dveh letih je RDJ z Iron Man 3 in Avengers: Age of Ultron zaslužil neverjetnih 75 milijonov dolarjev.

Čeprav je naslov najbolje plačanega igralca leta 2016 pripadel Dwaynu Johnsonu, je RDJ tisto leto zbral še 33 milijonov dolarjev, kljub temu, da je igral le stransko vlogo v filmu Stotnik Amerika.

Leta 2017 je zaslužil 48 milijonov dolarjev, a največji zaslužek je šele prišel. S snemanjem Spider-Mana in Maščevalcev leta 2018 je RDJ zaslužil kar 81 milijonov dolarjev. Daily Mail poroča, da je še vedno  vzel odstotek od dveh milijard dolarjev, kolikor sta filma zaslužila v kinu.

Za zadnji film iz serije Maščevalci, je prejel več kot 20 milijonov dolarjev in še 55 milijonov dolarjev od zaslužka v kinu. In ves ta denar je zaslužil izključno z Iron Manom ​​in Marvelom, kje pa so zaslužki od ostalih filmov, ki jih je takrat snemal.

Foto: Wikimedia Princesa.si