Razpisni postopek za direktorje RTV Slovenija bo ponovljen

Javni zavod Radiotelevizija Slovenija (RTVS) je ponovil razpisni postopek za direktorje televizije, radia in digitalnih vsebin, saj je razpisna komisija ugotovila, da je večina prijavljenih kandidatov oddalo nepopolne prijave. Med vsemi prispelimi prijavami je bila popolna le ena, in sicer prijava nekdanje direktorice TVS Natalije Gorščak za mesto direktorice digitalnih vsebin, ki pa ni bila izbrana za vodjo Multimedijskega centra (MMC).

Rok za prijavo na ponovljeni razpis poteče 26. septembra. Iz RTVS so sporočili, da se uprava ne vpleta v delo razpisne komisije, ki je pri svojem delu samostojna. Kljub temu pa je prišlo do birokratskega zapleta glede potrdila o izobrazbi. Med razpisnimi pogoji je bilo namreč zapisano, da mora biti potrdilo originalno ali ustrezno overjeno. Nekateri zaposleni na RTVS pa so sklepali, da je dovolj že kopija diplome v personalni mapi. Razpisna komisija je očitno mislila drugače.

Gorščak, ki je bila edina, ki je oddala popolno prijavo, je bila kljub temu poklicana na pogovor s strani uprave, na katerem je predstavila svoj program. Vendar pa je bila obveščena, da ni bila izbrana za vodjo MMC. Kljub temu se na odločitev uprave ne namerava pritožiti, saj meni, da ima uprava pravico izbrati svojega kandidata. Je pa prepričana, da je pripravila zelo dober program in da ustreza razpisnim pogojem, navaja N1.

Med prijavljenimi kandidati za direktorska mesta so bili tudi zdajšnji v. d. direktorja Radia Slovenija Mirko Štular, radijska novinarka in nekdanja urednica Darja Groznik, televizijska novinarka in voditeljica Ksenija Horvat ter aktualna v. d. vodje MMC Kaja Jakopič. Nekdanji generalni direktor RTVS Andrej Grah Whatmough pa naj bi podal prijave za vsa tri direktorska mesta.

Foto: STA

Portal24