“Razstrupljevalna solata” Gwyneth Paltrow tarča posmeha, izmišlja si neumnosti

ByAna Koren

21. januarja, 2023

“Razstrupljevalna solata” Gwyneth Paltrow tarča posmeha, izmišlja si neumnosti

Igralka Gwyneth Paltrow se, po tem ko je na uradnem računu Goop Instagram objavila videoposnetek, v katerem pripravlja solato z lososom za “razstrupljanje”, sooča z mnogimi kritikami.

Paltrow je za promocijo sedemdnevnega programa G. Tox Reset Kit za 195 dolarjev svoje blagovne znamke Goop pripravila “solato na žaru”. Jed je sestavljena iz zelene solate, kapesant, avokada, bučk, špargljev in pečenega lososa, pomešanih z “zelo preprostim prelivom iz drobnjaka in dijonskega javorja”.

“Mislim, poglejte, kako nasitno in lepo je. To je velik obrok. Kar je tako čudovito pri tej ponastavitvi, je, da je v njej toliko hrane in da je vsa res bogata s hranili,” pravi igralka. Ko je končala s pripravo solate, je Paltrow poskusila obrok in rekla, da “nikoli ne bi uganili”, da je to obrok za razstrupljanje.

Kritike recepta

Njeni oboževalci so ribjo pojedino hvalili, a se je na drugi strani soočila s kritikami, saj je obrok označila za “razstrupljanje”.

“Dekle, izmišljuješ si sranje, da bi zaslužila. Naša jetra so tista, ki čistijo telo toksinov. Vse te neumnosti o ‘čiščenju’ so samo še en način zaslužka. Ta punca nima pojma, o čem govori. Tako je polna dreka! Tvoje telo je narejeno tako, da se samo očisti vseh toksinov. Jej zdravo, telovadi, dovolj spi,” je komentirala uporabnica, ki pravi, da je medicinska sestra.

“Vedno se razstruplja/ponastavlja tisto, kar poje. Počuti se obsedeno. Zdi se tudi kot motnja hranjenja. Zdi se nezdravo,” je dodal drug uporabnik. “Kako je to ‘velik obrok’? Si lahko nehamo lagati?” je rekel nek komsntstor.

Sprt tretji uporabnik pa je dodal: “Detox ni stvar, nehajte ga prodajati!”

Strokovnjak: “Nobeden od razstrupljevalnih tretmajev ni pokazal, da bi odstranil toksine iz telesa”

“Solata z lososom: s tem ni nič narobe, celo izgleda kot popoln obrok s škrobno zelenjavo. Toda celotna ideja o ‘razstrupljanju’ je res slab način, da prehranjevalna kultura prestraši ljudi, da mislijo, da morajo kupiti nekaj, da se znebijo svojega telesa grozne stvari, ki se v resnici ne dogajajo,” je za Page Six povedala dietetičarka Women’s Health McKenzie Caldwell.

“Za povprečnega človeka vaša jetra, pljuča, ledvice in koža vsak dan razstrupljajo vaše telo in dobro zaokrožen vzorec prehranjevanja bo na splošno podpiral vse te organe pri tem, kar morajo storiti,” je dodal Caldwell. Z njo se strinja tudi Edzard Ernst, profesor na univerzi v Exeterju.

“Dokazano je, da nobeden od razstrupljevalnih tretmajev ne odstranjuje toksinov iz telesa. Pravzaprav ne naredijo nič drugega kot odvzamejo nekaj denarja potrošniku. Poleg tega škodijo našemu zdravju, saj nas prepričujejo, da lahko pretiravamo brez obžalovanja,” je dejal Ernst.

Nekateri uporabniki so jo obregnili tudi zaradi uporabe “strupenega gojenega lososa” in “nepranja zelenjave”, kljub odzivu pa so ji v bran stali igralkini zvesti oboževalci.

“To je videti slastno. In ne morem verjeti komentatorjem: če vam ni všeč, če mislite, da je stara, če želite kritizirati lososa, koliko zelenjave nareže, potem nehajte slediti Goopu! Negativna energija je 100-krat bolj strupena kot njena uporaba oljčnega olja ali lososa!” je zapisal eden od njenih oboževalcev.

vir Foto: Zajem zaslona iInstagram

Ne spreglejte…

Austin Butler po smrti Lise Marie Presley na podelitvi nagrad Critics’ Choice Awards

Austin Butler, igralec, ki je v filmu Elvis iz leta 2022 upodobil kralja rock and rolla , se je udeležil podelitve nagrad Critics’ Choice Awards 2023, kjer je bil nominiran za najboljšega igralca… več tukaj.