Razumevanje vseh petih ljubezenskih jezikov in njihov vpliv

Foto: Pexels

Razumevanje vseh petih ljubezenskih jezikov in njihov vpliv

Dr. Gary Chapman je leta 1992 v svoji knjigi “5 jezikov ljubezni” predstavil koncept “jezikov ljubezni”, da bi pojasnil, kako ljudje izražajo in sprejemajo ljubezen na različne načine. Ti jeziki ljubezni presegajo romantične odnose in jih je mogoče uporabiti na različnih področjih življenja, vključno s poslovnimi odnosi, prijateljstvom in izkazovanjem skrbi za partnerja.

Razumevanje petih jezikov ljubezni

Razmislite, kateri od naslednjih jezikov ljubezni se ujema z načinom, kako se počutite oskrbljeni ali kako najraje izkazujete hvaležnost drugim:

1. Kakovosten čas

Kakovosten čas vključuje preživljanje pomembnih trenutkov skupaj in uživanje v družbi drug drugega. Tisti, ki dajejo prednost kakovostnemu času, hrepenijo po tem, da bi bili s svojimi bližnjimi sami, da bi se pogovarjali in se zbližali.

Če nenehno hrepenite po tem, da bi bili v prisotnosti nekoga, ki vam je pomemben, in cenite fizično bližino pred samo komunikacijo, potem je kakovosten čas morda vaš glavni jezik ljubezni. Vaše zadovoljstvo in sreča sta globoko povezana s fizično prisotnostjo ljubljene osebe.

2. Fizični dotik

Fizični dotik je način izražanja ljubezni z gestami, kot so objemanje, tuljenje, intimni trenutki ali pomirjujoča roka na rami. Ljudje, ki cenijo telesni dotik, iščejo ljubeče telesne stike, da bi se počutili ljubljene in da bi svojo naklonjenost izrazili tistim, za katere jim je mar.

Če doživljate osamljenost ali občutek, da vas odnese, ko ste ločeni od ljubljene osebe, in pogosto iščete telesno bližino z objemi, masažami ali tesno bližino, je telesni dotik morda vaš prevladujoči jezik ljubezni.

3. Darila

Ljubezenski jezik daril ne zahteva nujno ekstravagantnih ali dragih daril. Lahko so tako preprosta kot premišljeno pismo, priljubljena zgoščenka, šopek rož ali celo pecivo. Ti majhni znaki naklonjenosti imajo pomembno vrednost tako za darovalca kot za prejemnika… več na Govorica telesa.

Portal24; Foto: Pexels