Razvajajte brbončice z Gỏi Gà – Vietnamsko piščančjo solato

ByA.K.

24. februarja, 2024 ,
Foto: Portal24 (AI)

Razvajajte brbončice z Gỏi Gà – Vietnamsko piščančjo solato

Pričarajte si pridih Vietnama naj se na vašem jedilniku znajde preprost recept za Gỏi Gà, osvežujočo vietnamsko piščančjo solato. Ta lahka, a bogata jed združuje najboljše sveže sestavine z eksotičnimi okusi, ki bodo zagotovo popestrili vašo kuhinjo. 

Vietnamska kuhinja je znana po svoji sposobnosti, da združi različne teksture in okuse v harmonično celoto, Gỏi Gà pa je čudovit primer tega kulinaričnega principa. Priprava te jedi ne zahteva veliko časa, rezultat pa je izjemno okusen in vizualno privlačen obrok, ki bo navdušil tako vaše brbončice kot goste.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 500 g piščančjih prsi brez kosti,
  • 200 g fino narezanega zelja,
  • 100 g korenja, narezanega na tanke trakove,
  • 50 g svežega koriandra, grobo sesekljanega,
  • 50 g mete, grobo sesekljane,
  • 50 g praženih arašidov, grobo sesekljanih,
  • 2 žlici ocvirkov (neobvezno),
  • sol in poper po okusu.

Opomba: Navedene količine za recept Gỏi Gà so primerne za pripravo jedi za približno 4 osebe. Seveda to lahko variira glede na velikost porcij, ki jih običajno postrežete, ali če je solata glavna jed ali del obroka z več jedmi. Kot lahka večerja ali osvežilna predjed je količina idealna za skupino štirih

Za preliv:

  • 3 žlice ribje omake,
  • 2 žlici sladkorja,
  • 2 žlici svežega limetinega soka,
  • 1 žlička naribanega ingverja,
  • 1 majhen čili, fino sesekljan (prilagodite glede na želeno stopnjo pikantnosti),
  • 2 stroka česna, zdrobljena.

Navodila za pripravo:

Piščanec: Piščančje prsi skuhajte v slani vodi, dokler niso popolnoma kuhane. Nato jih ohladite in natrgajte na tanke trakove. Postavite v veliko skledo.

Zelenjava in zelišča: Zelje, korenje, koriander in meto dodajte k piščancu. Dobro premešajte.

Preliv: V manjši skledi zmešajte ribjo omako, sladkor, limetin sok, ingver, čili in česen, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi. Preliv prelijte čez solato in dobro premešajte, da se okusi prepojijo.

Serviranje: Solato prestavite na servirni krožnik. Po vrhu potresite z grobo sesekljanimi arašidi in po želji dodajte ocvirke za dodatno teksturo.

Uživanje: Gỏi Gà postrezite takoj, da ohranite hrustljavost zelenjave. Ta solata je odlična kot lahka večerja ali osvežilna predjed.

Dober tek!

[Vir: The Kitchn];Foto: Portal24 (AI)