Real Madrid je premagal Liverpool z 1:0 in tako rekordno, že 14. zmagal na prvem evropskem nogometnem tekmovanju.  Zadetek Viníciusa Júniorja tik pred koncem je zapečatil zmago Špancev v finalu lige prvakov. Vratar Thibaut Courtois je bil ključnega pomena – z nizom lepih obramb je odrekel zmago ekipi Jurgena Kloppa. 

Z zmago v Parizu je Madrid zaključil izjemen niz v ligi prvakov, prišel je iz ozadja ter izločil Chelsea in Manchester City. 

Liverpool je po zmagi v obeh domačih pokalnih tekmovanjih upal, da bo dosegel novo zmago v nizu.

So pa prejšnji teden, pred trenutnim zmagoslavjem Madrida, za las izgubili naslov prvaka Premier League proti Manchester Cityju,

Mojster Courtois

Angleži niso našli poti mimo madridskega vratarja Courtoisa. Strel Sadia Maneja je v prvem polčasu nagnal na vratnico. V 81. minuti pa odbil močni napad Mohameda Salaha.

Madrid je svoj status kralja evropskega nogometa le še utrdil, saj ima španski velikan dvakrat več evropskih pokalov kot 2. številka na seznamu, AC Milan. Liverpool je ostal na šestem mestu.

Težave z množico navijačev, ki so se zgodile pred tekmo, pa bodo finale še v naslednjih dneh zagotovo ohranjale v središču pozornosti.  

Še 45 minut do začetka tekme so bile  vrste navijačev Liverpoola, ki so čakale na vstop na stadion še vedno zelo dolge. Bili so tudi primeri, ko so navijači prebili varnost in stekli na igrišče. Situacija je začela uhajati izpod nadzora. Policija je za umiritev izgredov v vrstah med navijači Liverpoola uporabila solzivec. .

Približno 15 minut pred načrtovanim začetkom ob 21. uri po lokalnem času, pa je bila objavljena novica, da bo zaradi poznega prihoda nekaterih navijačev prišlo do zamude.

Vir: Euronews

Foto: AP