Recept slavne Dolly Parton – kamnita juha
Recept za juho iz kamnov iz kuharske knjige Dolly Parton. Recept, je navdihnila ljudska pravljica in je postal pomemben del njenega otroštva. Po izvirnem receptu dobimo velik lonec goste juhe, ki bo nahranila vsaj 8 ljudi. Za pripravo juhe boste potrebovali dve uri in pol.
Sestavine, ki jih boste potrebovali:
- 2 litra piščančje juhe
- 500 g prekajene šunke
- 450 g krompirja, olupljenega in narezanega na kocke
- 450 g pese, olupljene in narezane na kocke
- 400 g narezanih paradižnikov v pločevinkah
- 1 manjša glava zelja, na grobo narezana
- 2 velika korenčka, olupljena in narezana na kocke
- 1 majhna čebula, sesekljana
- 4 stroki česna, sesekljani
- 1 velik kamen, zelo dobro opran
- sol
- poper
Postopek priprave:
V velik lonec nalijte piščančjo juho. Dodajte na kocke narezan krompir, paradižnik iz pločevinke, narezano zelje, na kocke narezano repo, korenje, čebulo, česen in mlado čebulo. Koščico dajte v juho.
Na srednjem ognju juho zavrite. Nato zmanjšajte ogenj in odkrito dušite približno 2 uri. Med dušenjem juho občasno premešajte.
Odstranite šunko iz juhe in položite na desko za rezanje. Meso z ostrim nožem narežite na kocke. Narezano meso vrnite v juho.
Juho poskusite, šunka je slana že sama po sebi, zato previdno pri soljenju.
Dober tek!
Foto: Hallmark