Recept za najboljši oblačkov (keto) kruh, iz treh sestavin

ByA.K.

3. januarja, 2023 , ,

Recept za najboljši oblačkov (keto) kruh, iz treh sestavin

Kruhki v obliki in teksturi oblačkov so na družbenih omrežjih velik hit, njihova priljubljenost pa samo rase, saj imajo zelo nizko vsebnost ogljikovih hidratov, ne vsebujejo glutena in so primerni za keto dieto.

Narejen je namreč le iz jajc, malo kremnega sira (nekateri uporabljajo tudi skuto) in vinskega pecilnega praška. Te sestavine pravilno zmešajte in jih na nizki temperaturi specite v pečici ter uporabite za okusne in zdrave sendviče. 

Presenečeni boste, kako okusen je lahko kruh brez žitaric, še posebej, če je tako zračen in slasten, kot je ta.

Najboljši recept za oblakov kruh

  • 3 jajca, sobne temperature
  • ¼ čajne žličke vinskega pecilnega praška
  • 60 g kremnega sira sobne temperature
  • ⅛ čajne žličke soli

Vsaka rezina se peče posebej. Ko jo vzamemo iz pečice, ima teksturo sufleja, po nekaj urah pa tekstura postane bolj podobna kruhu. Presenečeni boste, kako preprosta je priprava in kako zelo so ti kruhki podobni običajnemu kruhu.

Pri pripravi obvezno najprej stepemo beljake in pecilni prašek. Za uspešno peko mora biti sneg izredno čvrst. Nato posebej stepite kremni sir, rumenjake in sol.

Ta zmes mora biti popolnoma gladka. Ne pozabite obložiti pekača s peki papirjem ali silikonsko podlogo, saj te hruške ne vsebujejo masla ali olja. Pečemo jih približno 30 minut v klasični pečici pri temperaturi 150°C.

Osnovni recept lahko vedno dopolnite z zelišči ali sirom, ki ga dodate rumenjakovi zmesi.

Kako shraniti kruh z malo ogljikovimi hidrati?

Oblakov kruh je najbolje shraniti v hladilniku. V nepredušni posodi v hladilniku ga lahko hranimo do 3 dni, najboljšo teksturo pa ima, če ga zaužijemo v 12 urah po peki. 

Foto: Zajem zaslona

Ne spreglejte…

11 keto prijaznih živil, ki vsebujejo veliko vlaknin

Poiskali smo 11 keto prijaznih živil, s katerimi si boste zagotovili dnevni odmerek vlaknin, hkrati pa sledili keto dieti.

Ketogena dieta (tudi keto dieta ) je dobesedno prevzela svet diete. To je zelo priljubljena dieta z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov, visoko vsebnostjo maščob in zmerno vsebnostjo beljakovin, je sledenje tej dieti povezano z rezultati, kot so izguba teže, koristi za zdravje srca in kognitivne koristi… več tukaj.