Recept za popolno kumarično solato, slastna je!
Imamo recept za popolno kumarično solato! Nekaj dodatnih minut mariniranja bo čebulo zmehčalo, začimbe pa bodo prežele vsak grižljaj kumare… Verjeli ali ne, kumaric je več kot sto vrst, a na tržnicah lahko kupimo le nekaj vrst, običajno pa jih delimo na tiste, ki so boljše za solato – in tiste, ki so boljše za vlaganje. Kumare za vlaganje imajo običajno debelejšo lupino in manjšo vsebnost vode.
Pred pripravo solate kumare olupimo in jim odstranimo semena. Kar zadeva pripravo, ne more biti preprostejša: kumare narežemo na čim tanjše rezine, najbolje z ribežnom.
Potresemo jih z malo sladkorja in soli ter primešamo kis in čebulo ter po želji dodamo na tanke rezine narezane redkvice. Nekaj dodatnih minut mariniranja bo zmehčalo čebulo, začimbe pa bodo prežele vsak grižljaj kumare. Solato lahko poljubno pripravite en dan prej – še bolj okusna bo. Postrežemo k jedem z žara, lepemu kosu mesa, lososu ali jedi po želji.
Sestavine za kumarično solato:
- 450 g kumar za solato
- 1 in 1/2 čajne žličke sladkorja
- 1 in 1/2 čajne žličke soli
- 2 in 1/2 žlici vinskega kisa
- 1/2 majhne čebule
Priprava kumarične solate:
Kumare naribajte ali nožem na tanko narežemo, potresemo s soljo in sladkorjem ter pustite stati pet minut.
Primešajte na tanko narezano čebulo in kis ter pustite v hladilniku deset minut, preden postrežete.