Recept za preprost in hiter piščančji stroganoff

ByAna Koren

28. februarja, 2023

Recept za preprosti in hiter piščančji stroganoff

Imamo recept za preprosti in hiter piščančji stroganoff, ki je na mizi v manj kot pol ure. Postrezite ga z rižem, testeninami ali pire krompirjem.

Vsaka porcija vsebuje 356 kcal, 34 g beljakovin, 9 g ogljikovih hidratov (od tega 8 g sladkorjev), 20 g maščob (od tega 11 g nasičenih maščob), 2,5 g vlaknin in 0,4 g soli.

Iz navedenih količin sestavin boste dobili štiri obroke.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 žlica masla
  • 400g šampinjonov
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 400g piščančjih prsi
  • 300 ml jušne osnove
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 1 žlica gorčice
  • 1 žlica sladke dimljene paprike
  • 250 ml kisle smetane
  • majhna pest sesekljanega peteršilja
  • sol in poper

… postopek priprave na Princesa.si

Foto: Zajem zaslona

Ne spreglejte…

Juha pri kuhanju ne sme zavreti – vraža ali resnica?

Za kuhanje bistrih juh smo večkrat slišali nasvet, da juha med kuhanjem ne sme vreti. Toda ali je to vraža ali je v tem tudi kaj resnice?

Zakaj juha ne sme zavreti?

Recepti za bistre juhe pogosto po dodajanju mesa v lonec zahtevajo rahlo vrenje namesto močnega ognja. To pomeni, da boste rdeče meso kuhali več kot 3 ure, vendar za počasno in rahlo kuhanje obstaja dober razlog. Kuhanje bo emulgiralo topne beljakovine in raztopljeno maščobo v tekočino za kuhanje. Z rahlim kuhanje pa se izognete emulgiranju maščobe in tako ohranite juho bistro… več tukaj.