Recept za preprosti in hiter piščančji stroganoff
Imamo recept za preprosti in hiter piščančji stroganoff, ki je na mizi v manj kot pol ure. Postrezite ga z rižem, testeninami ali pire krompirjem.
Vsaka porcija vsebuje 356 kcal, 34 g beljakovin, 9 g ogljikovih hidratov (od tega 8 g sladkorjev), 20 g maščob (od tega 11 g nasičenih maščob), 2,5 g vlaknin in 0,4 g soli.
Iz navedenih količin sestavin boste dobili štiri obroke.
Sestavine, ki jih boste potrebovali:
- 1 žlica olivnega olja
- 1 žlica masla
- 400g šampinjonov
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 400g piščančjih prsi
- 300 ml jušne osnove
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 1 žlica gorčice
- 1 žlica sladke dimljene paprike
- 250 ml kisle smetane
- majhna pest sesekljanega peteršilja
- sol in poper
… postopek priprave na Princesa.si
Foto: Zajem zaslona
Ne spreglejte…
Juha pri kuhanju ne sme zavreti – vraža ali resnica?
Za kuhanje bistrih juh smo večkrat slišali nasvet, da juha med kuhanjem ne sme vreti. Toda ali je to vraža ali je v tem tudi kaj resnice?
Zakaj juha ne sme zavreti?
Recepti za bistre juhe pogosto po dodajanju mesa v lonec zahtevajo rahlo vrenje namesto močnega ognja. To pomeni, da boste rdeče meso kuhali več kot 3 ure, vendar za počasno in rahlo kuhanje obstaja dober razlog. Kuhanje bo emulgiralo topne beljakovine in raztopljeno maščobo v tekočino za kuhanje. Z rahlim kuhanje pa se izognete emulgiranju maščobe in tako ohranite juho bistro… več tukaj.