Renault 5 Roland-Garros: Serija posvečena teniškemu turnirju French Open

ByMiha Kovač

27. aprila, 2024
Renault 5 Roland-Garros [Foto: Renault]

Renault 5 Roland-Garros: Serija posvečena teniškemu turnirju French Open

Renault je kot partner teniškega turnirja French Open od leta 2022, lani prvič predstavil posebno serijo Renault 5 Roland-Garros, ki je temeljila na konceptu Renault 5. Zdaj pa je podjetje razkrilo serijsko različico novega Renault 5 Roland-Garros, ki sledi oblikovalskim smernicam njegove konceptne različice.

Za novo posebno serijo so na voljo štiri barve karoserije: biserno bela, polnočno modra, zvezdnato črna in ekskluzivni mat skrilasto sivi odtenek. Avtomobil se ponaša z 18-palčnimi diamantno brušenimi platišči v sijajno črni barvi in kromirano satinirano črno streho. Poseben pečat dajejo vhodna vrata z logotipom Roland-Garros, obdanim s simbolom Andrejevega križa, ki je tudi vidno prikazan na stadionu Roland Garros.

Notranjost vozila odraža športni značaj z oblazinjenjem svetlo sive barve iz popolnoma recikliranega materiala, ki spominja na teniška oblačila. Na naslonjalih prednjih sedežev so natisnjeni logotipi Roland-Garros. Dodatne teniške reference vključujejo modro-bele detajle, osvetljen napis Roland-Garros na armaturni plošči in prestavno ročico, navdihnjeno z ročaji teniških loparjev.

Pričakuje se, da bo Renault 5 Roland-Garros opremljen z 52 kWh baterijo in najmočnejšim elektromotorjem s 148 KM, ki omogoča pospešek do 100 km/h v manj kot osmih sekundah in doseg do 400 kilometrov. Renault bo prav tako zagotovil floto 180 električnih vozil za potrebe igralcev in uradnikov med turnirjem, vključno s štirimi posebej prirejenimi modeli iz sedemdesetih.

Naročila za novi Renault 5 Roland-Garros se bodo začela sprejemati v začetku leta 2025, s prvimi dobavami, ki so načrtovane ob začetku naslednjega French Opena. Renault s tem nadaljuje tradicijo posebnih izdaj Roland-Garros, ki jo je v devetdesetih letih začel Peugeot s svojim modelom 205.

[Vir: IndexHR]; Portal24; Foto: Renault