Renault in Volkswagen prekinila pogovore o skupnem razvoju električnega Twinga

ByMiha Kovač

26. maja, 2024 ,
Twingo [Foto: Renault, VW]

Renault in Volkswagen prekinila pogovore o skupnem razvoju električnega Twinga

Francoski proizvajalec avtomobilov Renault in nemški Volkswagen so končali pogovore o skupnem razvoju cenovno dostopne električne različice Twinga. Novico je za Reuters potrdil izvršni direktor Renaulta, Luca de Meo.

“Želel sem pokazati, da bi evropska industrija lahko sodelovala kot ekipa, zato menim, da je to izgubljena priložnost, a morda obstajajo še druge,” je dejal De Meo ob robu vrha VivaTech v Parizu, s čimer je potrdil prejšnje poročilo Reutersa.

Pri Volkswagnu niso želeli komentirati situacije.

Potencialno partnerstvo med Volkswagnom in Renaultom bi združilo dve znani imeni iz največjih gospodarstev evroobmočja, kar bi lahko oblikovalo močan protiutež azijskim tekmecem, ki se močno udirajo na evropski trg. Propad pogajanj bi lahko pomenil, da bo moral nemški proizvajalec avtomobilov sam razvijati lastno cenovno dostopno električno vozilo.

Renault bo nadaljeval z oblikovanjem svojega električnega Twinga, ki naj bi na trg prišel leta 2026.

Ne spreglejte…

Renault razkril ambiciozne načrte za “slovenski” Twingo

Renault se pripravlja na vstop v boj za najcenejši osnovni električni avtomobil na trgu. S konkurenco, ki že napoveduje svoje modele, Renault ne želi zaostajati. Volkswagen je razkril ID.2. Citroen in Fiat pa sta predstavila e-C3 in Panda, ki prihajata iz skupine Stellantis, ki jo vodi Renault.

Vendar pa je koncern Renault že stopil na to pot, saj je predstavil Dacia Spring, ki trenutno velja za najcenejši električni avto v Evropi. Novica pa ni končana, saj se pričakuje vsaj še en električni model, ki bo lahko resno konkuriral že znanim novostim na trgu… več tukaj.

[Vir: Reuters]; Portal24; Foto: Renault, VW