Riba v pivskem testu s krompirčkom in tatarsko omako
Edinstven recept za ribe v tempuri s pivom in krompirčkom bo zadovoljil brbončice vseh domačih. Postrezite jih s tatarsko omako, sveže iztisnjenim limoninim sokom ali veliki skledi vam ljube solate. Pečen krompirček lahko zamenjate s krompirjem v solati. Čas za pripravo jedi vam je nekje 40 minut iz navedenih količin sestavin boste dobili tri obroke.
Kaj potrebujete:
- 500 g krompirja, narezanega na 5 cm velike trakove
- 60 g navadne moke
- 60 g ostre moke
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 1 čajna žlička soli
- ½ čajne žličke mletega črnega popra
- ¼ čajne žličke čebule v prahu
- 330 ml piva po želji
- 1 jajce
- 6 filejev bele ribe (oslič, brancin, orada)
- Olje, za cvrtje
- Tatarska omaka, za serviranje
Postopek priprave
Krompir postavite v skledo z ledeno vodo za približno 30 minut.
V globoki ponvi ali cvrtniku segrejte olje na 170°C. Krompir odcedite in dobro osušite s kuhinjsko krpo. V vroče olje previdno dodajte krompir, približno 1 skodelico naenkrat, in pražite približno 3 minute. Ocvrte krompirčke položite na papirnate brisače, da popivnajo odvečno olje.
Temperaturo olja povišajte na 180 °C. V veliki skledi zmešajte moko, pecilni prašek, čebulo v prahu, sol in poper. Dodajte jajce in pivo. Zmešajte.
Pomokajte ribje fileje. Pomokan file namočite v testo in pustite, da odvečno testo odteče.
V vroče olje previdno dodajte ribe. Ribe pražite toliko časa, da postanejo zlate barve. Položite na papirnate brisače in pustite, da se odvečna maščoba vpije.
Za piko na i na vročem olju popecite predhodno ocvrt krompirček. Pražite do zlato rjave barve, še približno 4 minute. Odcedite na papirnatih brisačah.
Krompir postrezite k ribam s tatarsko omako.
Dober tek!
Foto: iStock