Robert Golob o družini in podobnosti z Janezom Janšo

ByAna Koren

30. decembra, 2022 ,

Robert Golob o družini in podobnosti z Janezom Janšo

“Želim si samo dve stvari: zdravje in srečo v družini, predvsem pri otrocih,” je v oddaji Svet na Kanalu A dejal predsednik vlade Robert Golob, kjer sta ga gostila Nuša Lesar in Aleksander Pozvek.

Že na začetku sta ga pobarala po darilih: ali jih je zdaj kaj manj, ker ima zdaj mnogo nižjo plačo kot prej? 

Odvrnil je, da ima srečo, da je materialno preskrbljen in mu je vseeno, kakšno plačo prejema kot premier: “Za darila nisem skoparil ne prej ne zdaj.” 

Priznal je, da so nesorazmerja pri plačah v državi previsoka in da ta v politiko ne privabljajo najsposobnejših. 

15 minut jutranje rutine

Golob pravi, da je v politiki ogromno negativnega stresa, zato je pomembno, da redno ‘migaš’ in da uravnotežiš prehrano. Priznava celo, da je zdaj v boljši formi, kot je bil prej, vsako jutro pa si vzame 15 minut za svojo rutino. Kakšna je, ni podrobneje pojasnil.

Z družino na službeno pot

Prosti čas preživlja z družino, z otroki, občasno tudi kuha. V oddaji je pokazal, da zna pripraviti in tudi speči palačinke. Otroke včasih vzame s seboj na službeno pot, a so zdaj ugotovili, da jim je potem tam dolgčas. Kljub temu jim da izbiro, ali želijo iti ali ne. Se pa že veseli zimskega oddiha, ko bodo šli na smučanje.  

Podobnost z Janezom Janšo

O tem, da spominja na Janeza Janšo, je odvrnil: “Mislim, da je ta primerjava popolnoma neumestna že iz preprostega razloga: če bi 30 let vztrajal v tem negativnem stresu, bi mu mogoče bil podoben, ker bi to na meni pustilo posledice. Ker sem v njem šest mesecev, sem pa tak, kot sem vstopil.”
 

Med zasebnim in javnim življenjem 

Na vprašanje, kdo ga je prepričal, da se postriže, je odvrnil, da o zasebnem življenju ne bo govoril. A ko ga je ob likanju Pozvek pohvalil in komentiral, da bo zdaj pobral vse volivce Boruta Pahorja, je Golob povedal verjetno več, kot bi si želel.

Že pred časom se je govorilo, da naj bi se z ženo razšla.

Uradno zasebnih stvari takrat Golob ni želel komentirati, v včerajšnji oddaji pa je ob pohvali za njegovo likanje odvrnil: “Ne, ne, ne. Jaz živim sam z otroki, Borut Pahor pa ne. To je razlika in zato to znam.”

Vir: Slovenske novice Foto: Zajem zaslona

Ne spreglejte…

Lokalna svetnica zapustila Gibanje Svoboda, ker so ji prepovedali sodelovanje z županom

Ajdovska svetnica, izvoljena na listi Gibanja Svoboda, Nada Pirjevec je zaradi vmešavanja stranke v delo na lokalni ravni oziroma prepovedi sodelovanja z županom Tadejem Beočaninom iz vrst SD izstopila iz stranke. Po informacijah časnika bi se podobni prestopi lahko zgodili še vsaj v Trbovljah in na Jesenicah… več tukaj.