Roglič kljub padcu ohranil vodstvo na Dirki po Baskiji

Primož Roglič [Foto: Zajem zaslona]

Roglič kljub padcu ohranil vodstvo na Dirki po Baskiji

Na razgibanem tretjem delu Dirke po Baskiji je Primož Roglič doživel nesrečo, ki bi lahko ogrozila njegovo vodilno pozicijo. 39 kilometrov pred ciljem je doživel padec, ki pa ni zlomil njegovega duha ali odločnosti. Nosilec rumene majice in kapetan nemške ekipe se je kljub površinskim ranam in modricam uspel pobrati in nadaljevati dirko, s čimer je ohranil skupno vodstvo po polovici te prestižne dirke.

Rogličev padec ni bil le fizični preizkus, ampak je postavil pod vprašaj njegovo nadaljnje sodelovanje v dirki. Po padcu je sledil hiter pregled ob cesti, kjer je bil pretres možganov izključen, a so bile potrebne nadaljnje preiskave. Rogličeva ekipa, Bora Hansgrohe, je sporočila, da je slovenski šampion utrpel površinske rane, udarnine in modrice. Kljub bolečinam in negotovosti je Roglič z odliko zaključil etapo kot 18., kar priča o njegovem neomajnem borbenem duhu.

Njegova odločitev, da nadaljuje dirko, ni bila lahka. Po padcu in hitrem protokolarnem pregledu za pretres možganov je Roglič z drugim kolesom in pomočjo dveh ekipnih kolegov začel loviti glavnino. Njegovo vztrajnost so podprli tudi tekmeci, saj je karavana pod vodstvom ekipe Ineos Grenadiers omogočila njegovo vrnitev pred zadnjim vzponom, kjer nato ni prišlo do večjih napadov.

Kljub težavam se je Roglič uspel v zadnjih kilometrih premakniti proti ospredju in končati etapo kot prvi med vodilnimi kapetani. S tem je ohranil skupno vodstvo, s sedmimi sekundami prednosti pred Remco Evenepoelom in desetimi pred Mattiasom Skjelmosejem. Ta izjemen dosežek Rogliča potrjuje kot enega izmed najbolj odpornih in osredotočenih tekmovalcev v kolesarskem svetu.

Množični sprint

Dirka je postregla tudi z drugimi vrhunci. Med njimi je bil drugi zaporedni množični sprint, ki ga je dobil Quinten Hermans iz ekipe Alpecin Deceuninck, s čimer je belgijska ekipa nadaljevala svojo sanjsko pomlad. Hermans je za svojo tretjo profesionalno zmago premagal Italijana Edoarda Zambaninija in Baska Alexa Aranburuja.

Nesreča Primoža Rogliča in njegov povratek v vodstvo po padcu na Dirki po Baskiji ne pričata le o njegovih telesnih sposobnostih, ampak tudi o nezlomljivem duhu in odločnosti. Z vsako etapo, ki jo premaga, Roglič dokazuje, da je pravi šampion, ki je pripravljen iti do konca, ne glede na ovire. Njegov pogum in vztrajnost sta zgled za vse, ki se soočajo z izzivi tako na športnem področju kot v življenju nasploh.

[Vir: MMC RTV SLO]; Portal24; Foto: Zajem zaslona