Mads Pedersen je Zmagovalec 13. etape na kolesarski dirki po Franciji je Danec Mads Pedersen. Na vroči in vetrovni trasi od Bourg d’Oisansa do Saint-Etienna, ki je je dolga 192,6 km je bil med ubežniki najhitrejši. V boju za rumeno majico ni prišlo do sprememb. Tranzicijska etapa na poti proti Pirenejem se ni izkazala za enostavno.

Ritem etape je bil visok že od začetka. Bočni veter je ob že tako peklenski vročini, ki je živo srebro na termometru dvignila do 35C, v glavnini poskrbel za dodatno nervozo. V ospredju je želelo biti veliko ekip. Tako bi se namreč izognili težavam ter morebitnemu trganju na več skupin. Slovenski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je bil vseskozi v ospredju. Nihče izmed preostalih kandidatov za visoke uvrstitve pa si večjih zaostankov ni želel niti upal privoščili.

Twitter

V določenem trenutku je nekoliko zaostal drugi slovenski as Primož Roglič (Jumbo-Visma). Znašel se je za glavnino med ekipnimi avtomobili. To priložnost je izrabil legendarni Alberto Contador, ki je nadomeščal Bradleya Wigginsa kot letečega reporterja Eurosporta, ki dirko spremlja na motorju spremlja o dogajanju pa poroča v živo.

Ko je videl, da je Roglič morda nekoliko nepričakovano zaostal, je Primoža, ki se je med avtomobili prebijal proti glavnini, pozdravil in ga vprašal, če želi nekoliko priti k sebi?

Primož pa mu je odgovoril, da poizkuša, nato pa udaril v svojem stilu.

V smehu mu je dejal: “To so že priprave na Vuelto.” 

Primož se je že pred dobrim mesecem na Kriteriju Dauphine šalil, da mu Tour očitno vsako leto zgolj služi kot priprava na Vuelto. Dve leti zapored je namreč neuspešno napadal Dirko po Franciji. Sezono pa je nato zaključil z veličastno zmago na španski Vuelti, zadnji izmed treh velikih tritedenskih dirk.

Vir: Žurnal24