Deški zbor Dzvinočok in dekliški zbor Vognjik sta, kljub ruski agresiji na Ukrajino, pripotovala iz Kijeva. S Stonesi so zapeli klasiko iz leta 1969

Rolling Stonesi so ob koncu petkovega koncerta na stadionu Ernst Happel na Dunaju, na oder povabili ukrajinska pevska zbora. Zbora sta se jim pridružila pri posebni izvedbi pesmi »You Can’t Always Get What You Want«. S tem so Stonesi pokazali svojo solidarnost z ukrajinskim narodom, ki se bori proti Rusiji.  

»Prehodili so dolgo pot, da so nocoj tukaj,« je Mick Jagger dejal občinstvu. “Vozili so se vso noč.” Potovanje traja petnajst ur.

Zborovodja Ruben Tolmačov pa je dejal: “To je zelo posebna noč za oba zbora in življenjska priložnost, ki je ne smete zamuditi. Tako sem vesel, da smo preživeli noč na Dunaju, ki si jo bomo vsi zapomnili.”

Stonesi pesem po navadi igrajo na začetku svojega koncerta. Tokrat pa so jo, preden so koncert zaključili s standardno “I Can’t Get No Satisfaction«, hranili za prvi bis na tem nastopu.

Drugi vrhunci večera so vključevali izvedbe pesmi »Wild Horses«, priredbo pesmi Boba Dylana »Like a Rolling Stone« in njihovo klasiko iz leta 1966 »Out of Time«, ki pred to turnejo še ni bila nikoli odigrana na koncertu.

Turneja

Turneja se nadaljuje 19. julija na stadionu Groupama v Lyonu v Franciji. Zaključi se 3. avgusta v Waldbühneju v Berlinu v Nemčiji. Ali bodo svojo 60. obletnico v prihodnjih mesecih in letih prenesli tudi na druge trge, še ni jasno.

Dokumentarna serija

Oboževalci, ki se ne morejo udeležiti koncertov, bodo s Stonesi lahko prelomno obletnico proslavili z ogledom prihajajoče štiridelne dokumentarne serije Epix my life as a Rolling Stone. Vsaka od epizod se bo osredotočila na drugega člana skupine. Vsebuje povsem nove intervjuje z Mickom Jaggerjem, Keithom Richardsom in Ronom Woodom.

Vir: Rolling Stone Foto: Zajem zaslona

By A.K.

Komentar: