Romunski zdravnik v enem tednu prejel kar 62 podkupnin

V Romuniji je bil pridržan vodja onkološkega oddelka bolnišnice, obtožen je, da je od onkoloških bolnikov v enem tednu prejel 62 podkupnin. Po preiskavi ordinacije in službenega vozila so policisti sporočili, da so našli dokaze o 64 dejanjih podkupovanja, od tega se jih je 62 zgodilo zgolj v enem tednu decembra lani.

Zdravnik naj bi od rakavih bolnikov prejemal podkupnine v višini 10, 20 in 40 evrov. Poleg denarja so mu dajali še hrano in sladkarije.

Policija in tožilstvo sta preiskavo sprožila, potem ko se je nekaj bolnikov pritožilo, da je zdravnik zahteval podkupnino, da bi dobili potrebno zdravljenje.

Vodja onkološkega oddelka ima mesečno plačo 17.500 lejev, kar je 3500 evrov. Pridržani zdravnik je prejemal plačo še v dveh zasebnih klinikah.

“Spremeniti se mora mentaliteta ljudi, ki želijo zdravnikom izkazati hvaležnost z denarjem”

Minister za zdravje Alexandru Rafila je povedal, da ima do zdravnikov, ki prejemajo podkupnine od pacientov ničelno toleranco.

“Spremeniti se mora tudi miselnost ljudi, ki želijo zdravnikom izkazati hvaležnost z denarjem ali oblačili. V letu 2019 so se plače zdravstvenega osebja, predvsem zdravnikov, kontinuirano povečevale in bi morale biti spodbuda, da se takšnim situacijam izognemo. Težko razumem in sprejmem, da zdravnik, sploh onkolog, za zdravljenje prejema podkupnine. To je nesprejemljivo,” je komentiral Rafila.

Vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Britanski premier zaradi neuporabe varnostnega pasu med vožnjo dobil kazen

Britanski premier Rishi Sunak je bil kaznovan zaradi neuporabe varnostnega pasu med vožnjo. Po zakonu lahko potnike, ki niso pripeti z varnostnim pasom, na kraju samem kaznujejo s 100 funti kazni. Če gre zadeva na sodišče se lahko globa poveča na 500 funtov. Iz tega pravila so izvzeti tisti, ki imajo zdravniško potrdilo, da zaradi zdravstvenih razlogov niso pripeti z varnostnim pasom, ter vozila policije, gasilcev in reševalcev… več tukaj.

By A.K.

One thought on “Romunski zdravnik v enem tednu prejel kar 62 podkupnin”

Komentar: