Ronaldo z Al Nassrjem podpisal največjo pogodbo v zgodovini nogometa

Cristiano Ronaldo je novi igralec Al Nassrja, prvoligaša iz Savdske Arabije. Podpisal je pogodbo za dve leti in pol, njegova letna plača bo okoli neverjetnih 200 milijonov evrov. Ta znesek vključuje komercialni del pogodbe, poroča Fabrizio Romano. Gre za najvišjo plačo v zgodovini nogometa, zato bo Ronaldo v času trajanja pogodbe zaslužil pol milijarde evrov.

Ronaldo je bil brez kluba več kot mesec dni. 22. novembra je namreč sporazumno prekinil pogodbo z Manchester Unitedom. Tam je bil ves prvi del sezone v ozadju, nato se je trenerju Eriku ten Hagu in vodstvu kluba uprl.

“Zgodovina v nastajanju. Ta podpis bo navdihnil naš klub, da doseže še večji uspeh, navdihnil pa bo tudi našo ligo, naš narod in prihodnje generacije, fante in dekleta, da bodo najboljša različica samih sebe. Dobrodošli v vašem novem domu, Cristiano,” so sporočili iz Al Nassrja.

Ronaldo: Navdušen sem

“Navdušen sem nad novo izkušnjo v drugi ligi in drugi državi. Vizija Al Nassrja je zelo navdihujoča. Navdušen sem, da se bom pridružil svojim soigralcem in pomagal ekipi doseči več uspeha,” je po podpisu dejal Ronaldo.

Pred tem se je špekuliralo, da naj bi Ronaldo dejansko podpisal pogodbo do leta 2030, pri čemer naj bi igralca pogodba vezala do leta 2025. Poleg vloge igralca bi bil tudi ambasador skupne kandidature Savdske Arabije, Egipta in Grčije za svetovno prvenstvo 2030. Ponudili so mu tudi vodstveno vlogo v klubu, tako da bo lahko izbral trenerja, ki bi ga nato pripeljal v klub in prevzel njega in ekipo.

Evropski klubi ga niso želeli

Že pred odhodom iz Manchester Uniteda so Ronalda povezovali s številnimi evropskimi klubi. Bil je nezadovoljen in zahteval je, da zapusti Old Trafford. Slednje je nazadnje izzval z intervjujem s Piersom Morganom. Po tem je dobil sporazumno odpoved pogodbe.

Agenti so ga ponujali številnim klubom po najmočnejših evropskih ligah, a nobeden od njih ni bil pripravljen na 37-letnega zvezdnika pod pogoji, kot so bili predlagani. Bogatemu klubu iz Savdske Arabije denar ni predstavljal težav. Ronaldo bo dobil več, kot bi dobil v evropskem klubu, Al Nassr pa mesto v vseh športnih medijih.

Ne spreglejte…

Zaradi afere z Ronaldom in plačami, odstopilo vodstvo Juventusa

Zaradi afere z Ronaldom in plačami igralcev, odstopilo celotno vodstvo Juventus. Vsi direktorji Juventusa so odstopili in zapustili svoje položaje, poroča italijanska La Gazzetta dello Sport. 

Klub so zapustili predsednik Andrea Agnelli, njegov namestnik Pavel Nedved in izvršni direktor Maurizio Arrivabene. Skupaj z njimi klub zapuščajo tudi številni direktorji in manjši funkcionarji, in sicer Laurence Debroux, Massimo Della Ragione, Katryn Fink, Daniela Marilungo, Francesco Roncaglio, Giorgio Tacchia in Suzanne Keywood… več tukaj.

Foto: Zajem zaslona Twitter

By A.K.

Komentar: