Voditeljica nove oddaje Panorama na TV Slovenija, Andreja Gregorič, se je odzvala na žaljivke in blatenje sodelavcev, ki so jih deležni kot ekipa nove oddaje – pozor – od svojih kolegov in kolegic v medijski hiši RTV Slovenija. Odzvala se je na družbenem omrežju Facebook:

Kot je razvidno iz odziva, oddajo pripravlja ekipa od 20 do 30 novinarjev. Približno polovica ustvarjalcev prihaja z RTV, ostali pa so prišli od drugod. “Pa ne z določene strankarske televizije ali portala, kot se rado razglaša,” je nedvoumno zapisala.

“Res je avdicija spustila v naš krog kar lepo skupino študentov, ki so prišli prvič v stik s televizijo, a manj, kot ima ena roka prstov, je takih, ki so se izkazali. Izkazali so vedoželjnost, radovednost, bistrost, iznajdljivost. In ti dobivajo možnost, da začnejo novinarsko pot, se kalijo in razvijajo. Zakaj je v tem kaj slabega? Zato, ker so laže vodljivi, berem in slišim. Ker bodo plasirali zgodbe, všečne določenemu političnemu nazoru. Mar res? A takšna, da je njihova uveljavljenost? Da smo na plači za nič dela. Jaz dobivam plačo za nič dela?” je izpostavila in dodala:

“Da se informativni program deli na levega in desnega. Nikoli nisem bila ne leva ne desna. In ne bom pustila, da me kdorkoli kamorkoli umešča. To je grdo podtikanje. Nisem po juhi priplavala. Če bo kdaj samo slutnja političnega predznaka, ne bom pristavljala svoje skledice.” 

Komentar: