Rupar razočaran: Anketa ne kaže pričakovane podpore stranki Glas upokojencev

Pavel Rupar na protestu pred RTV [Foto: Glas upokojencev]

Rupar razočaran: Anketa ne kaže pričakovane podpore stranki Glas upokojencev

Nekdanji župan Občine Tržič in poslanec Slovenske demokratske stranke, Pavle Rupar, sedaj predsednik novoustanovljene stranke Glas upokojencev, je izrazil globoko razočaranje nad rezultati nedavne javnomnenjske ankete. Stranka, ki si prizadeva za izboljšanje položaja upokojencev in je bila ustanovljena januarja 2024, po njegovih besedah, ne doživlja pričakovane podpore javnosti.

V iskrenem zapisu na Facebooku je Rupar delil svoje občutke po objavi ankete časopisnega podjetja Delo, ki kaže na nizko podporo stranki med volivci. Kljub napovedim svetovalcev in obsežni kampanji, ki je vključevala ustanavljanje lokalnih odborov, organizacijo kongresa stranke, udeležbo na protestnih shodih in predlaganje zakonov, rezultati ankete kažejo, da stranke, kot so Svoboda, SD in Levica, še vedno dominirajo na političnem prizorišču Slovenije.

Anketa pokaže, da se klub bednemu življenju, aferam in krajam še vedno ni znižal odstotek strankam, ki nas plenijo. Tako Svoboda, SD in Levica še vedno kraljujejo, njihov tihi podponik Nsi pa celo napreduje! Stresel me je hladen šok, očem ne bi verjel, če bi ne videl!

In mi Glas upokojencev? Da nas prehiteva Resnica je za Slovenijo in nas vse sramota, da so pred vami, dragi upokojenci Pirati, neka Vesna in da Bogu hvala nimamo še stranka Pajacev pa je zame poraz!! Pa ne zame, jaz se zase ne borim!! Za upokojence je!

Zakaj tako nizka podpora stranki Glas upokojencev, ki je trenutno daleč , daleč najbolj aktivna na terenu, obiski in moja pota med ljudmi pa včasih dajejo pretirano naklonjenost, ki sem jo vesel ampak, ali je iskrena? Glede na rezultate ni!

Pavel Rupar

Rupar izraža zaskrbljenost nad dejstvom, da stranka Glas upokojencev ni uspela preseči drugih manjših političnih skupin, vključno z nekaterimi novimi in manj tradicionalnimi strankami. Omenja tudi nizko raven finančne podpore s strani javnosti, kljub njegovim osebnim žrtvam in posvečenemu času kampanji. Ob tem se sprašuje o iskrenosti podpore, ki jo prejema med obiski in srečanji z upokojenci, ter o razlogih za nizko podporo Glasu upokojencev, kljub aktivni prisotnosti na terenu in prizadevanjih za izboljšanje življenjskih pogojev upokojencev… več na Senior24.

Portal24; Foto: Glas upokojencev