Rus čigar hči je narisala protivojno sliko in je obsojen na zapor, je pobegnil

ByAna Koren

29. marca, 2023 , ,

Rus čigar hči je narisala protivojno sliko in je obsojen na zapor je pobegnil

Rus, ki je bil zaradi diskreditacije ruske vojske, ker je njegova 12-letna hči narisala sliko ruskega bombardiranja družine v Ukrajini, obsojen na dve l narisala sliko ruskega bombardiranja družine v Ukrajini, obsojen na dve leti zapora je pobegnil. Kje se nahaja ni znano. Ruske oblasti so sporočile, da je Aleksej Moskaljov (54) pobegnil iz hišnega pripora in ga ni bilo na sojenju. Med pridržanjem je nosil sledilno zapestnico, a jo je pred pobegom uspel sneti.

Odvetnik Moskaljova Vladimir Bilijenko je po zaslišanju novinarjem povedal, da je za izginotje svoje stranke izvedel šele na sodišču. Moskaljov, samohranilec iz mesta Jefremov, je bil zaradi diskreditacije ruskih oboroženih sil, torej zaradi komentarja, ki ga je objavil na spletu, obsojen na dve leti zapora.

Njegova hči je končala v sirotišnici

Njegova hčerka Marija (Masha), šestošolka, je aprila lani zavrnila sodelovanje pri patriotskem pouku na svoji šoli in naredila več risb, ki prikazujejo rakete, ki letijo proti družini, ki stoji pod ukrajinsko zastavo. Na eni risbi je pisalo “Slava Ukrajini!”

Ko je njena šola zaradi risbe poklicala policijo, se je Aleksej za nasvet obrnil na mestno hišo. Po tem je policija začela preiskovati Aleksejeva socialna omrežja. Povedali so mu, da je hči vzgajal na slab način. 

Moskaliev je bil nato kaznovan z 32.000 rublji (približno 415 dolarjev) zaradi objave na internetu, v kateri je ruske vojake označil za posiljevalce. To je sporočil po odkritju domnevnih vojnih zločinov, storjenih nad civilisti v Buči v Ukrajini. 

Po tem je Aleksej končal v hišnem priporu in proti njemu je bil uveden kazenski postopek. Njegovo hči so začasno poslali v otroški dom. Aleksej se z njo ni smel pogovarjati niti po telefonu.  

Vir Foto: Olga Podolskaya