Rušitvena dela južne strani železniškega nadvoza nad Dunajsko cesto zaključena

ByA.K.

7. januarja, 2024
Dunajska cesta Ljubljana Foto: Alenka Bratušek X

Rušitvena dela južne strani železniškega nadvoza nad Dunajsko cesto zaključena

Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je preko družbenega omrežja X sporočila, da so končana rušitvena dela na južni strani železniškega nadvoza nad Dunajsko cesto v središču prestolnice. Po štirih dneh napornega dela, ki so ga delavci izvajali tudi v dežju, bo prometni režim zdaj deležen sprememb.

V času izvajanja rušitvenih del je bila Dunajska cesta, ena izmed glavnih vpadnic v središče mesta, popolnoma zaprta za ves promet, vključno s kolesarji in pešci.

Od jutri naprej se bo prometna situacija spremenila. Na Dunajski cesti bosta na voljo po dva pasova v vsako smer, kar bo omogočilo boljšo pretočnost prometa. Hkrati bodo pešci in kolesarji lahko nadvoz prečkali po zahodni strani, kjer bodo delavci na vozišču uredili poseben koridor. Za njihovo varnost bo poskrbljeno s panelno ograjo.

Nov prometni režim bo veljal od jutri pa vse do 21. februarja. To bo zagotovilo boljšo prometno ureditev v središču mesta ter olajšalo potovanje vseh udeležencev prometa.

vir; Foto: Alenka Bratušek X; Portal24

Ne spreglejte…

Gradnja novega potniškega centra: Pomembne spremembe na Dunajski cesti

V sklopu gradnje novega ljubljanskega potniškega centra se obeta pomembna preobrazba na Dunajski cesti. Načrtovana je rušitev štiritirnega železniškega nadvoza nad to prometno arterijo in gradnja novega. Ta projekt bo pomembno vplival na prometno situacijo v prestolnici in zahteval nekaj potrpljenja ter prilagoditev vseh udeleženih… več tukaj.