Ruski napad na Harkov: Šest mrtvih in deset ranjenih

ByAna Koren

6. aprila, 2024 , , ,
Posledice ruskega napada na Harkov 6. aprila 2024 (Državna služba za nujne primere Ukrajine/Telegram)

Ruski napad na Harkov: Šest mrtvih in deset ranjenih

V zgodnjih jutranjih urah 6. aprila so ruske sile izvedle napad na regijo Harkov, pri čemer je bilo ubitih šest ljudi, deset pa jih je bilo ranjenih, je sporočil župan Harkova, Ihor Terekhov. Napad, ki se je začel okoli polnoči, je prizadel civilno infrastrukturo, vključno z devetimi stolpnicami, tremi študentskimi domovi, več upravnimi stavbami, bencinskim servisom, osebnimi vozili in stavbami lokalnih podjetij.

Med ranjenimi je najmlajši 23-letnik, poškodbe pa so utrpeli tudi posamezniki stari 25 in 71 let, ter šest moških, katerih starost sega od 35 do 85 let.

Poročilo guvernerja Harkovske oblasti, Oleha Syniehubova, dodaja, da je okoli 1.23 zjutraj po lokalnem času projektil zadel trgovino v mestu, kar je povzročilo požar več bližnjih vozil. O žrtvah ni bilo poročano.

Napad na Harkov ni osamljen primer, saj se regija zaradi svoje bližine meji s skoraj vsakodnevnimi napadi sooča od začetka obsežne invazije v februarju 2022. Del regije je bil zaseden že v začetku tega meseca, preden je bil osvobojen v začetku septembra.

Po podatkih ukrajinske vlade je bilo od začetka konflikta v Harkovu uničenih več kot 20.000 zgradb, kar dodatno poudarja razsežnost škode na infrastrukturi in civilnih objektih v regiji.

[Vir: Kyiv Inedependant]; Portal24; Foto: Posledice ruskega napada na Harkov 6. aprila 2024 (Državna služba za nujne primere Ukrajine/Telegram)