Dostava ruskega plina v Evropo po plinovodu Severni tok 1 čez Baltsko morje in skozi Ukrajino je bila danes zjutraj stabilna. Medtem podatki operaterja kažejo, da so se pretoki proti vzhodu po plinovodu Yamal-Evropa iz Nemčije povečali.

Pretoki prek Severnega toka 1 v Nemčijo so bili danes zjutraj pri 62.085.568 kWh/h. To je podobno kot v četrtek, ko je bil pretok malo nad 61.000.000 kWh/h.

Nominacije za tokove na Slovaško iz Ukrajine prek mejne točke Velke Kapusany so znašale 37 milijonov kubičnih metrov na dan. Glede na četrtek, le malo sprememb, kažejo podatki ukrajinskega operaterja prenosnega sistema.

Ruski proizvajalec Gazprom je dejal, da je njegova dobava v Evropo prek Ukrajine prek vstopne točke Sudzha ostala stabilna pri 41,9 milijona kubičnih metrov.

Pretok plina proti vzhodu po plinovodu Yamal-Europe na Poljsko iz Nemčije se je povečal v skladu z nominacijami. Podatki Gascade pa kažejo, da so bili fizični izstopni pretoki na merilnem mestu Mallnow na nemški meji danes 3.473.701 kilovatnih ur na uro To je več kot 2.820.000 kWh/h več kot četrtek.

Vir: Reuters

Foto: Reuters