Ruski raketni napad na Ukrajino ubil 11 ljudi, med njimi pet otrok

Ruski raketni napad na mesto Pokrovsk na ozemlju ukrajinske oblasti v regiji Doneck je terjal 11 življenj, med njimi pet otrok, poroča lokalni uradnik. Rakete S-300 so nenadoma prizadele to mesto, s čimer se je zaostril konflikt v regiji. Regionalni guverner Vadim Filaškin je z obžalovanjem poudaril: “Sovražnik cinično napada civiliste in poskuša prinesti čim več gorja.” O incidentu je obvestil javnost prek platforme Telegram.

V večernem video nagovoru je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izrazil svojo zaskrbljenost nad dejanjem ruskih sil, ki so usmerjale svoje rakete proti stanovanjskim območjem. “Rusija bi morala vedno čutiti posledice za takšne napade,” je dodal gospod Zelenski.

Ruska stran zaenkrat še ni izdala uradnega komentarja v zvezi s tem incidentom.

Mesto Pokrovsk se nahaja približno 70 km severozahodno od mesta Donetsk, ki ga že nekaj časa okupirajo ruske sile. Pred izbruhom vojne je Pokrovsk štel okoli 60.000 prebivalcev, vendar se nekateri prebivalci, kljub uradnim opozorilom o nevarnosti, še vedno vračajo v svoje domove.

Avgusta lani je že prišlo do podobnega incidenta, ko je ruski raketni napad v mestu terjal najmanj devet življenj in povzročil več deset ranjenih.

Na začetku tega tedna so ukrajinske sile čez mejo z Rusijo izstrelile več kot 70 brezpilotnih letal, potem ko je Moskva začela svoje največje zračno bombardiranje. To je privedlo do evakuacije prebivalcev v mestu Belgorod na jugozahodu države.

vir; Foto: Pexels (fotografija je simbolna) ; Portal24