S kreditno kartico Xbox do novih točk za igranje iger

Microsoft in Barclays sta pred kratkim objavila, da bosta še ta mesec izdala kartico Xbox Mastercard. Kartica bo imetnikom omogočala, da za vsak porabljen dolar pridobijo točke, ki jih bodo lahko zamenjali za igre in dodatke iz trgovine Xbox Games Store.

Kartica, ki nima letne pristojbine, bo sprva na voljo uporabnikom Xbox Insider v ZDA, vključno z Aljasko in Havaji, od 21. septembra. Microsoft načrtuje, da bo do leta 2024 kartica na voljo vsem navdušencem nad Xboxom v ZDA.

Dave McCarthy, glavni prodajalec storitev za igralce Xboxa, je na blogu podjetja zapisal: “S kartico Xbox Mastercard lahko uporabniki z rednimi nakupi zbirajo točke in jih zamenjajo za igre in dodatke na spletnem mestu xbox.com.

Letna obrestna mera za to kartico znaša od 20,99 % do 31,99 %, odvisno od vaše kreditne sposobnosti. Pri tej kartici se za določene nakupe plačujejo višje točke. Natančneje, imetniki kartice prejmejo 5x točk za vsak dolar, porabljen za upravičene izdelke v trgovini Microsoft Store. Naročnine na priljubljene storitve pretakanja, kot sta Netflix in Disney Plus, prinašajo 3x točke. Za vse druge nakupe velja standardna stopnja 1x.

V nasprotju s pričakovanji nekaterih kartica Xbox Mastercard ni povezana s programom Microsoft Rewards. Namesto tega deluje na podlagi lastnega sistema točk, ki se pridobivajo z nakupi s kartico.

Uporabniki programa Xbox Insiders iz ZDA se lahko prijavijo od 21. septembra, kar jim omogoča zgodnji dostop do testiranja novih funkcij Xboxa.

Izberite eno od petih zgornjih oblik kartic in jo prilagodite s svojo igralno oznako Xbox.

Novi imetniki kartice prejmejo bonus 5.000 točk (v vrednosti 50 USD) po prvem nakupu. Poleg tega prejmejo tri mesece storitve Xbox Game Pass Ultimate, kar je odlična prednost za novince. Obstoječi člani lahko brezplačno trimesečno karto podarijo komu drugemu.

Xbox 360 v stilu Lego?… več na Biznis24

Foto: Pexels

Portal24