S temi triki lahko podaljšate rok trajanja živil

ByI.M.

18. septembra, 2023 ,

S temi triki lahko podaljšate rok trajanja živil

Zagotovo ste vsaj enkrat v hladilniku opazili modro-zeleno plesen na notranji strani embalaže živil. Obstajajo pa tudi triki, kako lahko podaljšate rok uporabnosti vašega jogurta, in še nekateri drugi nasveti za ohranjanje sveže hrane v hladilniku:

Obrnite jogurt na glavo

Trik za podaljšanje roka trajanja jogurta z obračanjem posode na glavo je zanimiv in lahko pomaga preprečiti kontaminacijo zraka in rast bakterij, ki povzročajo kvarjenje hrane. Tako jogurt ostane svež dlje časa. Ključno je, da posodo dobro zaprete, da jogurt ne steče ven.

Hranite jajca in mleko stran od vrat hladilnika

Ohranjanje jajc in mleka na policah vrat hladilnika ni najboljša ideja, saj se temperatura na teh mestih pogosto spreminja zaradi pogostega odpiranja in zapiranja vrat. Bolje je, da jih hranite na srednjih policah, kjer je temperatura bolj stabilna.

Ohranite temperaturo hladilnika med 0 in 5 °C

Ta temperatura pomaga preprečevati kvarjenje hrane in rast bakterij. Uporaba termometra v hladilniku je lahko koristna, da preverite, ali je temperatura v optimalnem območju.

Hranite sadje in zelenjavo ločeno… več na Princesa.si

Foto: Pexels

Portal24

Ne spreglejte…

Kako pogosto čistite hladilnik? Tukaj so nasveti, kako to storiti pravilno

Hladilnik in zamrzovalnik sta v vsaki kuhinji najpomembnejša aparata. Hrano ohranjata svežo in varno za uživanje, poleg tega nam prihranita čas in energijo, saj lahko vanju shranimo večjo količino raznovrstne hrane. Kot vse naprave, za učinkovito delovanje potrebujeta redno vzdrževanje in vzdrževanje higienskih pogojev.

Ne samo, da vzdrževanje čistega hladilnika in zamrzovalnika pomaga pri ohranjanju hrane, podaljša tudi življenjsko dobo naprav samih. Tokrat z vami delimo uporabne nasvete in trike za čiščenje in vzdrževanje vašega hladilnika in zamrzovalnika.

Naprave je treba očistiti vsaj dvakrat letno

Čiščenje zunanjosti naprave je enostavno, potrebujete le mehko krpo in toplo vodo s kapljico detergenta. Za notranjost je priporočljiva topla voda s sodo bikarbono ali kisom. Izogibajte se uporabi čistil, saj lahko sproščajo škodljive snovi in na hrano prenesejo svoj vonj… več tukaj.