Sajovic zavrnil govorice glede menjave na čelu poslanske skupine

Borut Sajovic [Foto: Zajem zaslona]

Sajovic zavrnil govorice glede menjave na čelu poslanske skupine

Vodja poslanske skupine Svobode Borut Sajovic, je po nedavnem sestanku s premierjem poudaril, da o morebitni menjavi na čelu poslanske skupine ni bilo razprave. Njegove besede odražajo zanimivo perspektivo na politično klimo v državi, saj je izjavil, da “v tej državi preprosto ni vse prav, če ni vsak dan nekaj narobe”. S tem je morda nakazal na nenehno iskanje ali ustvarjanje težav v javnem diskurzu, kar dodaja dodatno plast interpretacije političnih dinamik.

Kljub špekulacijam o njegovi morebitni zamenjavi, Sajovic zagotavlja, da poslanska skupina Svobode ostaja enotna in zavezana sodelovanju z vlado. Ta teden je bil še posebej pester za koalicijo, saj so obravnavali več vsebinskih vprašanj, vključno s predlaganimi posvetovalnimi referendumi. Poudarek je bil tudi na organizacijskih vprašanjih znotraj poslanske skupine, kar kaže na tekoče prizadevanja za izboljšanje notranje strukture.

Sajovic je ponovno zavrnil govorice o razpravi glede menjave na čelu poslanske skupine in izpostavil pomen svoje vloge, ki presega častne ali finančno podprte položaje. Kot vodja je poudaril svojo vlogo v povezovanju, usklajevanju in koordinaciji, s čimer nakazuje na praktični pristop k vodenju.

Avtonomija v vodenju tima

V luči nedavnih napovedanih sprememb v kabinetu predsednika vlade, vključno z čelu z njegovo vodjo Petro Škofic sicer vodjo kabineta, je Sajovic izpostavil avtonomijo vsakega v vodenju svojega tima. Hkrati pa je pozitivno ocenil možnosti za izboljšave in novosti v delovanju vlade, še posebej na področju komunikacije. Poudaril je tudi, da vlada stremi k boljšemu informiranju državljanov o svojem delu, pri čemer naj bi ključno vlogo igral podpredsednik Svobode in minister za Slovence v zamejstvu in po svetu, Matej Arčon. S tem Sajovic nakazuje na prizadevanja za boljše povezovanje z javnostjo in transparentnost vladnih iniciativ.

Med zadnjimi političnimi dogodki je izstopala sprejeta novela zakona o varstvu okolja, ki zahteva strožje nadzore nad izpusti iz naprav za sosežig, kot je cementarna Salonit Anhovo. “Meni, da so javnosti relativno slabo komunicirali jasno sporočilo, da je za koalicijo okolje vrednota in da če v industrijah nastajajo dobički, je del teh treba vložiti tudi v tehnologijo, da ljudje na teh območjih ne občutijo posledic za svoje zdravje.” Poleg tega je bila izpostavljena potreba po izboljšanju komunikacije, še posebej pri predlogu energetskega zakona, s sarkastično opazko: “Poglejte, kakšno dramo smo naredili iz tega, ali drva sploh še gorijo.”

Vprašanje o enotnosti pri predlogu SDS za zamenjavo poslancev

V političnem prostoru je tudi vprašanje o enotnosti pri predlogu SDS za zamenjavo poslancev Anžeta Logarja, Eve Irgl in Dejana Kaloha v delovnih telesih Državnega zbora. O tem je vodja poslanske skupine Svobode izjavil, da v parlamentu obstaja “gentlemanski dogovor” med strankami. “V poslanski skupini SDS imajo pravico do svojega razmisleka in tako kot oni nam o tem vprašanju nikdar in nikoli niso postavljali ovir na pot, tudi mi njihove odločitve spoštujemo in skušamo razumeti,” je poudaril.

SDS je Državnemu zboru sporočila o menjavah svojih članov v delovnih telesih, po tem ko Logar, Irgl in Kaloh niso podpisali izjave o zvestobi stranki do konca mandata. Za nove kandidate v predsedniških in podpredsedniških funkcijah predlagajo Jožeta Tanka za predsednika komisije DZ za peticije, človekove pravice in enake možnosti, Andreja Kosija za podpredsednika odbora DZ za zunanjo politiko, in Jožefa Lenarta za podpredsednika odbora DZ za pravosodje.

[Vir: STA]; Portal24; Foto: Zajem zaslona