Samsungov Galaxy S24 bo opremljen z umetno inteligenco

ByB.O.

7. novembra, 2023 ,
Telefon [Foto: Pexels]

Samsungov Galaxy S24 bo opremljen z umetno inteligenco

Samsung je pripravljen spremeniti trg pametnih telefonov s predvidenimi zmogljivostmi umetne inteligence v napravi Galaxy S24. Družba napoveduje, da bo ta inovacija v prihodnjem letu povečala prodajo na impresivnih 35 milijonov enot. Zato lahko ta porast podjetje Samsung popelje v ospredje na trgu. Če se bodo te napovedi uresničile, bo Samsung morda postal vodilni na trgu.

Samsungova strategija, objavljena v ponedeljek, odstopa od običajnih smernic v panogi, saj se izogiba storitvam umetne inteligence tretjih oseb. Namesto tega bo Samsung funkcionalnost umetne inteligence vgradil neposredno v osnovno programsko opremo telefona S24. Ta integracija obljublja nemoteno delovanje v ključnih aplikacijah, kot sta telefon in sporočanje, že od samega začetka. Po poročanju časopisa The Korea Daily želi Samsung v telefon vključiti zlasti storitev Google Bard ali ChatGPT podjetja OpenAI.

V vsesplošnem hitenju pri uvajanju tehnologije umetne inteligence Samsung izstopa po tem, da si prizadeva za brezhibno uporabniško izkušnjo. Sedanje vrhunske naprave z operacijskim sistemom Android pogosto zahtevajo uporabo zunanjih storitev za umetno inteligenco. Ta postopek lahko predstavlja breme. Pogosto privede do okornih izkušenj za uporabnike. Samsungov pristop z napravo Galaxy S24 lahko postavi novo merilo. To se nanaša na preprostost pametnih telefonov z umetno inteligenco. Poleg tega bi lahko na novo opredelil standarde učinkovitosti v industriji.

Samsung želi prehiteti konkurenco na področju pametnih telefonov

Samsung naj bi umetno inteligenco vgradil v prihajajočo serijo Galaxy S24, s čimer želi zagotoviti brezhibno uporabniško izkušnjo. Notranji viri časopisa The Korea Daily menijo, da želi Samsung s tem napredkom prehiteti Apple in druge konkurente na trgu pametnih telefonov.

Notranji informator je za The Korea Daily povedal, da lahko prihod pametnega telefona z umetno inteligenco naznanja priložnost. Ta tehnološki napredek bi lahko Samsung postavil v ospredje. To bi bilo njihovo prvo vodstvo na področju pametnih telefonov v desetih letih.

Kljub potencialu umetne inteligence je doseganje prodaje 35 milijonov enot Galaxy S24 v naslednjem letu še vedno ambiciozen cilj. Prodaja zadnjih treh serij Galaxy – S21, S22 in S23 – se je ustalila na približno 30 milijonih enot po vsem svetu. Samsungov cilj za model S24 je optimistično 15-odstotno povečanje prodaje v primerjavi z njegovimi predhodniki.

Na trgu izdelkov višjega cenovnega razreda je Samsung izgubil nekaj svoje veljave, saj Apple še naprej prevladuje. Čeprav posebne napovedi družbe Apple za njen paradni konj iPhone niso objavljene, naj bi prihodnje leto dobavil približno 250 milijonov iPhonov. Samsung naj bi v svoji celotni paleti pametnih telefonov dobavil 253 milijonov enot, kar kaže na tesno tekmo na celotnem trgu.

Tudi Apple dodaja umetno inteligenco v svoje telefone

Pričakovana prednost Samsunga na področju tehnologije umetne inteligence bo morda kratkotrajna ali pa je sploh ne bo. Izvršni direktor družbe Apple Tim Cook je nedavno napovedal, da namerava družba od naslednjega leta v svoje izdelke vključiti generativno umetno inteligenco.

Cook je v izjavi med klicem o prihodkih razkril, da bo Apple veliko vlagal v umetno inteligenco. Vendar je poudaril previden pristop k uvajanju, ki daje prednost “odgovornemu” vključevanju. Posledice te strategije za zmogljivosti umetne inteligence v Applovih izdelkih in kako bodo ti konkurirali Samsungovi ponudbi, ostajajo nejasne.

Samsungova vodilna serija Galaxy S24 bo predvidoma predstavljena v prvih mesecih prihodnjega leta, pri čemer bo verjetno vključevala več modelov. Vodilni model Galaxy S24 Ultra bo po pričakovanjih predstavljal vodilno serijo, ki jo bosta spremljala manj zmogljiva Galaxy S24 Plus in standardni Galaxy S24. Medtem ko poročila špekulirajo o tem razvoju, cene še niso potrjene, vendar naj bi se gibale med 799 in 1199 ameriških dolarjev, odvisno od modela.

Vir foto: Pexels (fotografija je simbolna)

Biznis24