Savage Garden: Hayes mislil, da bo umrl, ker je homoseksualec

ByAna Koren

12. oktobra, 2022
Hayes iz Savage Garden mislil, da bo umrl, ker je homoseksualec

Bilo je toliko stigme, gejevsko populacijo so krivili za domnevno gejevsko kugo, kot otroka so me ustrahovali, pravi Darren Hayes

Darren Hayes (50), pevec skupine Savage Garden, je razkril, kako je živel v strahu pred okužbo z virusom HIV in smrtjo za aidsom, potem ko je kot mlad fant ugotovil, da je istospolno usmerjen.

“Nisem razumel, kako seks deluje. Zaradi tega je bilo moje otroštvo precej travmatično, bil sem zmeden najstnik, ki je odraščal na vrhuncu epidemije HIV. Kot otrok sem besedo istospolno usmerjena oseba povezoval s tem virusom. Ko sem prvič začel razumeti, da imam rad fante, so TV preplavili oglasi o aidsu… Mislil sem, ne samo, da bom dobil aids, ker imam rad fante, ampak da bom kar umrl,” je dejal Hayes.

“Okoli homoseksualnosti je bilo toliko stigme. Za to domnevno gejevsko nadlogo krivili gejevsko populacijo. Kot otrok so me tako kot večino istospolno usmerjenih otrok ustrahovali. Šele takrat se zares zaveš, da te prvi označijo tisti, ki so nekako razumeli tvojo spolnost, preden si sam to dejstvo zares predelal in sprejel,” je dejal Darren.

Pevec se je odločil svoj novi solo album poimenovati “Homosexual”, da bi se, kot pravi, končno znebil “ponotranjene homofobije”.

“Danes sem več kot ponosen na to, kdo sem in kaj sem. Naučil sem se imeti rad,” je povedal Hayes.

Hayes seje kot gay “outiral” leta 2006. S svojim partnerjem, britanskim scenaristom Richardom Cullenom se je poročil na civilnem obredu v Veliki Britaniji.

Par se je ponovno poročil v Kaliforniji leta 2013, da bi izkazal podporo istospolnim parom. poroke.

“Poročen sem že 17 let. Pred kratkim sem nastopil na Mardi Grasu v Sydneyju in počutil sem se tako svobodnega in tako ljubljenega. Danes sem čisto druga oseba kot tista, ki je v ozkih čevljih Jean Paul Gaultierja z modro nalakiranimi nohti izvajala pesem ‘I Want You’ na ‘Top of the Pops’. Imel sem čudovito pričesko kot George Michael in celo George Michael se takrat ni izkazal kot gej. Bil je drugačen svet in bil sem zelo zmeden. Toda čudovit občutek je danes govoriti o tem in čutiti samo ponos.”

Darren Hayes

Foto: Gettyimages (Darren Hayes)