Scarpaccia je preprosta toskanska pita z bučkami.
Scarpaccia se lahko pripravi na sladek ali slan način. V slani različici razen bučk potrebujemo še mlado čebulico, moko, mleko, jajce in nariban parmezan. V maso lahko po želji vmešamo tudi poljubna sveža zelišča. Pita nima osnove iz krhkega testa. Njena priprava je zato hitra in enostavna. Pita pa je dobra topla ali hladna. Kot nalašč za ležerno nedeljo.
Potrebovali boste:
- 2 žlici olivnega olja + dodatno za namastitev pekača
- 2 mladi čebulici
- 400 g mladih bučk (približno 2 srednje veliki bučki)
- 1 veliko jajce
- 80 g moke
- 180 ml mleka nekaj listkov sveže bazilike (po želji)
- 60 g sveže naribanega parmezana
- sol in mleti poper (po okusu)
Postopek priprave najdete tukaj.
Foto in vir: Okusno.je