Predsedstvo SD-ja še vedno razpravlja o možnem kandidatu za predsednika republike. Odločitve še ne bodo sprejeli. V stranki se kljub želji po svojem kandidatu na predsedniških volitvah pojavljajo pozivi k podpori katerega od neodvisnih kandidatov.

Z evidentiranjem kandidatov za predsednika oz. predsednico republike so v SD-ju končali sredi julija. Članstvo je predlagalo kar 71 kandidatk in kandidatov. Veliko predlogov je prejel evropski poslanec Milan Brglez. Brglez je pred časom dejal, da ostaja evropski poslanec. V izjavi za javnost je to potrdila predsednica SD-ja Tanja Fajon. Fajonova je poudarila, da si kot stranka SD želi kandidata, ki bo zastopal socialdemokratske vrednote, bo najboljši obraz Slovenije, znal bo sodelovati z ljudmi, z nevladniki, zastopati vrednote pravne države, demokracije in temeljih svoboščin.

Uradno zbiranje predsedniških kandidatur se začne sredi avgusta. Fajonova meni, da je to dovolj časa, da se v SD-ju sprejme končno odločitev. 

“Kakršnokoli odločitev bomo sprejeli, sem prepričana, da bo tisti kandidat oz. kandidatka, za katerim bo stopila naša stranka, zagotovo tudi zmagovalec volitev.”

Tanja Fajon

Ne zamudite:

23. oktobra bodo predsedniške volitve, 20. novembra pa lokalne

Predsednica Državnega zbora Urška Klakočar Zupančič je za letos razpisala troje volitev.

Prve volitve od treh bodo 23. oktobra, izbirali bomo novega predsednika republike. Kot druge sledijo lokalne volitve 20. novembra. Jeseni so še volitve za državne svetnike, te potekajo posredno… več tukaj.

Foto: SD

By A.K.

Komentar: