SDS pojasnjuje nejasnosti glede podpisov pod interpelacijo Aste Vrečko

Pred časom smo poročali, da v stranki NSi pripravljajo interpelacijo zoper Ministrico za kulturo dr. Asto Vrečko (Levica) zaradi ukinitve Muzeja slovenske osamosvojitve. O tem smo obširneje poročali tukaj.

Jutri, v petek 3. februarja ob 12.00, poteče rok za morebitne podpise poslancev SDS, ki jih čaka vodstvo NSi, za vložitev omenjene interpelacije zoper ministrico, torej zaradi zloglasne ukinitve Muzeja slovenske osamosvojitve.

Na različne informacije in interpretacije, ki so danes zaokrožile v javnosti okoli omenjenih podpisov pod interpelacijo (tukaj), pa so se odzvali v Poslanski skupini SDS in javnost obvestili sledeče:

Spoštovani,
glede na več poročanj medijev v zvezi z interpelacijo zoper ministrico za kulturo, ki so jo pripravili v NSi, podajamo naslednjo pojasnilo, ki smo ga predhodno posredovali Poslanski skupini NSi. Predsedniku NSI Mateju Toninu in generalnemu sekretarju NSI Robertu Ilcu smo na sestanku sporočili, da bomo v Poslanski skupini SDS podpise pod interpelacijo zoper ministrico za kulturo Asto Vrečko posredovali sočasno ob njihovem posredovanju podpisov vseh poslancev NSi za interpelacijo zoper vlado.
[Poslanska skupina SDS]

Foto: STA

Ne spreglejte…

Besedilo interpelacije ministrice za kulturo Aste Vrečko

Opozicijska NSi je pripravila besedilo interpelacije ministrice za kulturo iz vrst Levice Aste Vrečko in ga poslala v podpis stranki SDS in poslancema narodnih skupnosti.

Objavljamo besedilo, v katerem Nova Slovenija ministrici zaradi združitve muzeja slovenske osamosvojitve in muzeja novejše zgodovine Slovenije očita delovanje v nasprotju s temeljno ustavno listino in ustavo, kršenje zakona, strategije in resolucije s področja kulture, vodenje kulturne politike brez strokovnih analiz, javne razprave in dialoga z zaposlenimi, pa tudi uničevanje vrednot slovenske osamosvojitve.

V Novi Sloveniji, ki jo vodi Matej Tonin, do petka pričakujejo morebitne podpise pod besedilo interpelacije ministrice za kulturo Aste Vrečko. Besedilo so poslali največji opozicijski stranki SDS in poslancema narodnih skupnosti… več tukaj.

Komentar: