SDS predstavila kandidatno listo za evropske volitve

SDS Foto: Zajem zaslona

SDS predstavila kandidatno listo za evropske volitve

Izvršilni odbor Stranke demokratičnega razvoja Slovenije (SDS) je danes svetu stranke predlagal seznam kandidatov za prihajajoče volitve v Evropski parlament. Na seznamu so priznana imena, kot so Romana Tomc, Milan Zver in Aleš Hojs.

Predlagani kandidati so bili navedeni po vrstnem redu: Romana Tomc, Milan Zver, Aleš Hojs, Franc Breznik, Branko Grims, Franc Kangler, Alenka Forte, Karin Planinšek, Zala Tomašič. Kljub temu da predlagana kandidatna lista še ni dokončna, jo čaka še potrjevanje na seji sveta stranke, ki skladno s statutom določi kandidate in potrdi listo kandidatov za Evropski parlament. Pričakovati ni večjih sprememb, zlasti na prvih mestih liste.

Evropska poslanka Romana Tomc se je že zahvalila stranki na družbenem omrežju X za izkazano zaupanje in priložnost. Prepričana je, da je predlagana ekipa zmagovalna za junijske evropske volitve, saj združuje znanje, izkušnje, modrost ter mlado energijo, zagnanost in nove ideje.

Poleg tega je Izvršilni odbor SDS zaradi vprašanj, ki jih naslavlja članstvo, predlagal poslanski skupini, naj vsi poslanci v sedmih dneh podpišejo izjavo, v kateri se zavežejo, da bodo do konca trenutnega sklica DZ delovali kot člani SDS-a in člani poslanske skupine SDS-a, tako v parlamentu kot zunaj njega.

Ta predlog je prišel po napetostih med stranko in njenim poslancem Anžetom Logarjem zaradi njegovega političnega delovanja in udejstvovanja v Platformi sodelovanja. Izvršilni odbor je ocenil, da Logar ustanavlja svojo stranko, kar je privedlo do javnega poziva predsednika SDS-a Janeza Janše, naj Logar razčisti svoj status do konca leta.

Logar za zdaj ni sprejel nobenih potez v tej smeri. Glede političnega udejstvovanja zunaj stranke ni sprejel nobene odločitve je poudaril Logar. Distanciranje SDS-a od njegovih nastopov pa je označil za prekomerno in nesorazmerno.

vir; Foto: Zajem zaslona; Portal24