SDS: Zaradi napada je Grims dobil atipično pljučnico

ByA.K.

10. januarja, 2023 , , ,
Branko Grims (Foto: Polona Avanzo)

SDS: Zaradi napada je Grims dobil atipično pljučnico

Na ugotovitve Policije, da v primeru napada na poslanca SDS Branka Grimsa 28. oktobra lani ni ugotovila fizičnega stika, se je odzvala tudi poslanska skupina SDS.

Odločitvi Policije ostro nasprotuje. Pravijo, da je Grims zaradi napada utrpel več zdravstvenih posledic, vključno z atipično pljučnico zaradi okužbe.

Policija je ugotovila, da v primeru napada na poslanca SDS Branka Grimsa pred državnim zborom oktobra lani, v katerem je ta prepoznal poskus umora, ni bilo fizičnega kontakta.

O napadu na Branka Grimsa smo poročali tukaj.

Zato so preiskavo suma storitve kaznivega dejanja zaključili. A policija še išče neznano osebo, ki so jo posnele nadzorne kamere. Po navedbah Policijske uprave Ljubljana dogodek vsebuje elemente ravnanja, ki ga obravnavajo kot prekršek.

Na vprašanje portala N1, kako komentira ugotovitve policije in ali je o njih že obveščen, je Grims odgovoril: “Očitno se želi relativizirati napad na poslanca, ker se noče najti napadalec na opozicijskega poslanca.” Njegovi strankarski kolegi so včeraj molčali.

Odziv poslanske skupine SDS

Iz poslanske skupine SDS so sporočili, da odločitvi policije ostro nasprotujejo. “Nesporno način napada jasno izraža naklep; zdravstvene posledice, vključno z atipično pljučnico zaradi okužbe ob napadu, pa so vse dokumentirane z zdravniškimi izvidi,” so zapisali.

Po njihovih navedbah so vse izjave Grimsa in drugih njihovih poslancev, ki so bile podane po incidentu, resnične in pri njih vztrajajo.

“Mag. Branko Grims je policiji predložil tudi zdravniški izvid ambulante za nujno medicinsko pomoč, ki kot verodostojen dokument dokazuje poškodbe, nastale zaradi napada. Dejstvo, da je policija odločitev sprejela zgolj na podlagi pomanjkljivih posnetkov kamer, s katerimi se zlahka manipulira, je zato nedopustno in neprofesionalno,” so poudarili v poslanski skupini SDS.

Po njihovem “trdnem prepričanju” odločitev policije kaže, da se želi fizični napad relativizirati, ker gre za opozicijskega poslanca.

Odločitev policije povezujejo s tem, da je bila ta v zadnjih mesecih “pod hudimi političnimi pritiski, ki jih je ob svojem odstopu razgalila ministrica Tatjana Bobnar”.

Žalosti jih, da so mnogi preslišali pobude, ki jih je SDS dala po incidentu, in sicer da je bil “napad na poslanca vrh ledene gore množice posrednih in neposrednih pouličnih, medijsko podprtih pozivov k nasilju, ki smo jim priča že dve leti”. V največji opozicijski stranki menijo, da bi morali vsi stopiti skupaj in začrtati odločne korake za zagotovitev tako varnosti poslancev kot varnosti zaposlenih v državnem zboru.

vir Foto: Polona Avanzo