Bodo nadzorniki državnega Elesa izvedeli, kdo je omogočil delno privatizacijo hčerinskega podjetja, ki trži drugo največje državno telekomunikacijsko omrežje? Tako se danes na portalu Necenzurirano sprašujejo avtorji prispevka Primož Cirman, Tomaž Modic, Vesna Vuković.

Avtorji Primož Cirman, Tomaž Modic in Vesna Vuković pišejo, da naj bi nadzorni svet Elesa vzel pod drobnogled posle, na podlagi katerih je njegovo hčerinsko podjetje končalo v rokah švedske družbe.

»V javnosti še vedno odmeva naše petkovo razkritje, da je podjetje Stelkom, ki za državna energetska podjetja trži več kot 3.000 kilometrov dolgo hrbtenično optično omrežje, potihoma dobilo novega lastnika iz tujine,« so zapisali na portalu Necenzurirano. 

Podrobnosti

Po pisanju avtorjev prispevka naj bi člani nadzornega sveta družbe Elektro Slovenija (Eles), donedavne večinske lastnice Stelkoma, skušali izvedeti podrobnosti o tem, kako je 40 odstotkov podjetja Stelkom končalo v rokah švedske družbe Metrima International.

Po njihovih informacijah naj bi se omenjeni nadzorniki sestali še ta teden. Katero dokumentacijo so zahtevali pa, da za zdaj ni znano. Toda nova dejstva naj bi po navedbah portala Necenzurirano nakazovala, da naj bi imel prav Eles, ki ga vodi Aleksander Mervar, ključno vlogo pri delni privatizaciji Stelkoma. Nekatera druga državna energetska podjetja so naj bi po navajanju avtorjev zapisa odkrito nasprotovala lastniškemu vstopu švedskega podjetja, ki naj bi imelo po podatkih portala Necenzurirano že pred tem močne povezave s Slovenijo. 

Dokumenti in podatki, ki naj bi jih pridobili v uredništvu Necenzurirano, naj bi kazali, da naj bi Švedom vrata v Stelkom odprl Eles… več TUKAJ.

Foto: ELES/Delo

By A.K.

Komentar: