Se saga z nakupom 13.000 računalnikov končuje?

Foto: Pixabay

Se saga z nakupom 13.000 računalnikov končuje?

Se saga z nakupom 13.000 računalnikov, za katere je država odštela 6,5 milijona evrov vendarle končuje? Računalniki, ki so pol leta nabirali prah v skladišču v Logatcu, kjer je najemnina znašala več kot 2.000 evrov mesečno, bodo končno dobili svoje nove lastnike. V ponedeljek se odpira javni poziv za socialno ogrožene družine, ki želijo pridobiti računalnik.

Po poročanju 24ur, le nekaj dni pred začetkom razdeljevanja, je nad projekt padla nova senca dvoma. Agencija za varstvo konkurence preiskuje štiri dobavitelje zaradi suma kartelnega dogovarjanja o prodaji računalnikov. Ministrstvo za digitalno preobrazbo je glede te preiskave podalo skop odziv, zatrjujejo, da s preiskavo nimajo nič.

Kako oddati vlogo za računalnik?

Podrobnosti o oddaji vloge in nasvete za bodoče lastnike je podala Barbara Leder, direktorica Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada RS. “Naj oddajo popolno vlogo. Ni zakomplicirana, malo je podatkov. Naj ne pozabijo podpisat, to se žal velikokrat zgodi,” svetuje Leder. Po poročanju 24ur, bodo računalniki dodeljeni po načelu ‘kdor prvi pride, prvi melje’. Za izogib gneči predlaga oddajo priporočene pošiljke.

Računalniki bodo na voljo za izposojo za dve leti, v tem času pa je treba z njimi ravnati skrbno. “Tako, kot če greš v knjižnico po knjigo. Če jo poškoduješ, moraš nekako nadomestiti škodo,” pojasnjuje Leder. Tržni inšpektorat bo bdil nad morebitnimi kršitvami, v primeru poškodb ali namernega uničevanja pa grozi odškodnina.

Za več informacij o tem, kako oddati vlogo in postati lastnik enega od teh računalnikov, se obrnite na Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS.

[Vir: 24ur]; Portal24; Foto: Pixabay